Mечтите на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи изглежда,

...
Mечтите на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи изглежда,
Коментари Харесай

Мбапе си тръгва от ПСЖ, но Роналдо идва!

Mечтите на президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи наподобява, че нямат граници. След като отборът притегли няколко футболисти от международна класа през лятото, парижани си осигуриха и подписа на суперзвездата Лионел Меси, за когато всички смятаха, че ще остане Барселона.

Сега се оказва, че босът на ПСЖ освен е решил да не продава Килиан Мбапе на Реал Мадрид това лято, само че и, че към този момент е подготвил неговия заместител за идващия сезон. Френският национал ще извърши контракта си вицешампиона от Лига 1 и ще бъде свободен да подпише с Реал, в случай, че към момента не е възобновил сегашния си контракт с ПСЖ.

„ AS “ написа през днешния ден, че ПСЖ към този момент са се съгласили, че Мбапе ще се насочи към „ Сантиаго Бернабеу “ в края на идващия сезон като свободен сътрудник. Те знаят, че нападателят има доста ясни показа за това къде желае да продължи бъдещето си и нищо няма да го накара да промени решението си. Но в подмяна ПСЖ ще притегли не какъв да е, а Кристиано Роналдо, който също ще бъде свободен сътрудник в края на идващия сезон, в случай че португалецът не възобнови договора си с Ювентус.

Това ще е следващ удар за ПСЖ, който ще се раздели без пари с състезател от международна класа, само че в това време ще вземе един от най-великите на всички времена, още веднъж без да дава трансферна сума. Едно събиране на Меси, Неймар и Кристиано на „ Парк де Пренс “ би било впечатляващо достижение. Амбицията на Ал-Хелайфи постоянно е била да събере тримата играчи в Париж и в този момент, когато договорката с Меси е финализирана, фантазията на президента на ПСЖ е все по-близо.

Изданието добавя, че Жорже Мендес, сътрудникът на Роналдо, към този момент е наясно с всичко. И Кристиано би имал спомагателна мотивация. Ако дойде в Париж, той ще е на 37 години и ще подпише контракт за две години, което значи, че ще е навършил 39 години в края на съглашението си.

Ако Роналдо дойде на мястото на Мбапе, надали някой от „ Парк де Пренс “ ще има срещу. Това умерено може да се назова „ Галактикото “ на ПСЖ, което доста ще припомня на плана на Флорентино Перес, който построи в Мадрид сред 2000 и 2004 година.

Вчера на формалното показване на Меси обаче Ал-Хелаифи разгласи следното по отношение на бъдещето на Мбапе:

„ Мбапе е парижанин и състезател на ПСЖ. Той обича конкуренцията и сподели, че желае да бъде в конкурентноспособен тим, а не мисля, че има по-конкурентноспособен тим от нашия “.

В Реал Мадрид това изказване на президента на ПСЖ беше признато умерено, защото към този момент е известно, че Перес няма да получи опция за трансфер на нападателя това лято. Затова остава единствено да чакаме до идващото лято, с цел да разберем дали в действителност ще се стигне до сходен процес на събитията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР