Мечтите на феновете на Ботев - да видят достроен стадион

...
Мечтите на феновете на Ботев - да видят достроен стадион
Коментари Харесай

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще засенчи бижуто на Домусчиев в Разград

Мечтите на почитателите на Ботев - да видят достроен стадион " Христо Ботев " е напът да се сбъдне. Намеренията на петролния необут Георги Самуилов са за малко над 2 години да построи напълно Колежа и " канарчетата " да се завърнат в своя дом. За задачата ще има удължение на концесията и разрешителните за дострояване, само че най-важното е дали ще се следва планът. По закон няма по какъв начин другояче и по тази причина всички бултраси с енадяват след 2 сезона отборът да заиграе на стадион за знамение и приказ. 

От няколко дни насам служащи докарват на Колежа кофраж и същинската работа по дострояването скоро ще започва. Тя обаче е належащо да бъде предшествана от подготвителни действия като изчистване на ръждата от стърчащите железа, източване на наслоената кал от тръбите, както и заравняване на терените. 

Ето какво би трябвало да е бъдещето на стадион " Христо Ботев ":

Централната естрада на Колежа е с планувани 6 етажа. Единият от тях ще е под земята и той, както е известно, към този момент бе отводнен, откакто там с годините се бе събрала над 70 см вода. На равнище 1 ще се намират съблекалните на двата тима и от което по стълби футболистите ще излизат на терена.

Ще има келнерски офис за ресторанта на 2 етажа. В централната естрада ще е входът за публицисти, както и предверие за представителите на медиите. Логично то съседства с медийния център, който е с повърхност 182.5 кв./м. Там ще е и първото от няколкото тв студия, което разполага със лична гардеробна и чакалня. На този етаж има тоалетни, както и касов секюрити бокс, голямо предверие от 234.5 кв./м, както и зала за конференции, която е със 156 места.

Отделна зала от 26 кв./м е планувана за техническите конференции, които по родните игрища се организират сега в залите за конференциите, а това е повода публицисти да бъдат молени да опразват въпросните зали, с цел да се организира наложителната конференция на делегати, съдии и други Делегатите също имат своя планувана стая.

Интересно е, че на гърба на залата за конференции е стаята за задържани фенове по време на срещата, до нея е офисът на защитата, както и стаята на Министерство на вътрешните работи. В съседство на повърхност от 24 кв./м е и залата за видеонаблюдение. Сървърното помещение на стадиона също ще е на подземното равнище, както и едно от равнищата на музея с експонати от историята на Ботев.

Две зали (по над 130 кв./м) за загряване с изкуствена трева ще съседстват с двете съблекални. Там футболистите ще могат да организират своите загрявки по избор на треньорите. Двете съблекални са по близо 140 кв./м, а и двете разполагат с обособени треньорски стаи. Места за допинг надзор, лекарски кабинет и стая за съдиите допълват картинката в подземния етаж на Колежа, където са планувани и много складови пространства.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР