Мечтали ли сте някога да живеете на място, което сякаш

...
Мечтали ли сте някога да живеете на място, което сякаш
Коментари Харесай

Приказното градче Гитхорн, в което няма пътища

Мечтали ли сте в миналото да живеете на място, което като че ли е извадено от приказките? Някъде, където има сладки цветни къщи, реки и доста цветя. Такова място съществува и то като че ли е тъкмо отражение на фантазиите ни.

Казва се Гитхорн, малко градче в Нидерландия, учредено през 1200-те години и е по едно и също време вълшебно, красиво и необичайно. А знаете ли кое е най-хубавото и непредвиденото?

Тук няма пътища .

Всяка къща в Гитхорн наподобява по този начин, като че ли в нея живее воин на Disney. В градчето има 176 моста и никакви пътища, има единствено пътеки, по които може да се мине пешком и канали. Основният превоз тук е лодката и множеството хора, живеещи тук имат такава с беззвучен мотор.

Това добавя приказната атмосфера на градчето – прелестната тишина. Дори формалният уебсайт на градчето гордо отбелязва, че най-силният звук, който може да се чуе тук, са звуците, издавани от патици или други птици.

Гитхорн наподобява еднообразно зашеметяващо през цялата година .

През пролетта и лятото това е зелено леговище от цветя и дървета, през есента всичко придобива красиви нюанси на алено, жълто и оранжево. През зимата от време на време каналите замръзват и селото се трансформира в зимна страна на чудесата.

Вижте прелестният Гитхорн в галерията ни горе.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР