Мечтали ли сте някога да имате възможност да погледнете през

...
Мечтали ли сте някога да имате възможност да погледнете през
Коментари Харесай

Инициатива предлага да надникнете през нечий прозорец в друга държава

Мечтали ли сте в миналото да имате опция да погледнете през прозорец с панорама към Манхатън? Или към някой прелестен залив? А може би към планински връх? Е, към този момент можете да го извършите, освен това до момента в който стоите на дивана вкъщи. " Виновници " за това са хората зад самодейността WindowSwap, която разрешава на всеки човек по света да огледа виртуално през прозореца на някой човек на другия завършек на планетата. 
Проектът е международен и информацията в него е на британски, само че сигурно можете да се ориентирате. За начало е задоволително да влезете в уеб страницата и да натиснете бутона " Open a new window somewhere in the world ". С всяко натискане ще се отваря прозорец в друга част на света.
 Защо шведите нямат пердета на прозорците? Защо шведите нямат пердета на прозорците?
Ако вечер се разхождате в жилищен регион на Стокхолм, просто се изненадвате по какъв начин хората, които живеят в тази страна не крият нищо в домов...

Интересна част е, че можем и ние самите да записваме гледката от своя прозорец. Това става посредством натискане на бутона " Submit ". Изискването е да запишем 10-минутно хоризонтално HD видео, на което се вижда и напълно малко рамката на нашия прозорец. Важно е да не треперим до момента в който записваме. Преди качване на видеото би трябвало да именоваме файла с нашите имена и локация на британски език и да го изпратим посредством бутона " Submit your video ". 
Според основателите на самодейността, това е забавен метод да се борим с обстоятелството, че сме затворени вкъщи. WindowSwap към този момент набира огромна известност в международен мащаб и има голям брой почитатели. Надяваме се да откри и такива у нас, с цел да може да споделим спиращи дъха гледки от България. Определено имаме какво да покажем на света като хубост. Аз персонално с наслада бих се присъединил в самодейността. А ти? 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР