Мечтали ли сте да отслабнете без досадни и изтощителни диети

...
Мечтали ли сте да отслабнете без досадни и изтощителни диети
Коментари Харесай

Полезни чайове, с които се отслабва лесно

Мечтали ли сте да отслабнете без досадни и изтощителни диети – просто като пиете чай? Приятната вест в тази ситуация е, че има фантазии, които се сбъдват. Да, това е допустимо! Съществуват здравословни чайове, ускоряващи обмяната на веществата, а това оказва помощ в битката с наднорменото тегло. Плюс това, като пиете билкови чайове, вие освен отслабвате - само че и получавате спомагателни изгоди за здравето си.

В битката с наднормените килограми е значимо не само това, което похапвате, само че и и какво пиете. Особено е настоящо това с настъпването на студеното време, когато ви влече да изпиете нещо съгряващо и вкусно.

1. Улун („ Тъмен змей “)

Според разнообразни проучвания този китайски чай е по-добър за намаляване даже от зеления. Изгарянето на мазнините се ускорява, а равнището на холестерола спада. 

Запарка от чай „ улун “ се залива с кипяща вода, стои 3-4 минути. Прецежда се, добавяте подсладител по ваш усет. Можете да пиете чаша парещ чай сред дневните хранения.

2. Мента

Чаят от мента улеснява храносмилането, а изгарянето на повече калории е обезпечено. Уханието на мента овладява апетита и потиска желанието за захар. 

Залейте с вряла вода една шепа сушени ментови листа. Оставете да киснат 20 минути и прецедете. По предпочитание се прибавя подсладител. Чаша парещ ментов чай ​​след вечеря може да убие желанието за десерт.

3. Джинджифилов чай

Джинджифилът е артикул номер едно за хората, които имат предпочитание за намаляване. В джинджифиловия корен се съдържат етерични масла, които вършат метаболизма по-интензивен и подпомагат разграждането на мазнините. А чаят от джинджифил оказва помощ още и за угнетяване на апетита!

Приготвянето на джинджифилов чай за отслабване е много просто: вземете незначителен обелен корен и го нарежете на тънки линии. Заливате с гореща вода, прибавяте чаена лъжичка сок от лимон и малко мед, според вкуса ви. Оставя се за 10-15 минути - готово! Между другото, чаят от джинджифил оказва помощ и при настинки.

4. Шипка

Чаят от шипки е добре прочут в България. Той има значимото свойство да притъпява възприятието за апетит. Полезно е да го пиете около 20 минути преди хранене, тогава несъмнено ще ядете по-малко. Освен това, шипката съдържа доста витамин С, усилва имунната система, смъква равнището на холестерола в кръвта.

5. Матча

Този японски чай е любим на американските диетолози, които напоследък демонстрират огромен интерес към въпросната напитка – знае се, че затлъстяването е сериозен проблем за Щатите. Чаят „ матча “ включва забележително количество витамини и хранителни субстанции, намалява равнищата на холестерола в кръвта, а също по този начин е мощен натурален антиоксидант.

6. Масала

Това е индийска напитка с лют усет, която ромага в битката с насъбраните килограми. Чаят „ масала “ с мляко е и доста освежителен, по тази причина може умерено да замените с него утринното си кафе.

Второ, масалата усъвършенства храносмилането, а значи и отслабването.

И трето, което е изключително настоящо: този потребен и здравословен чай укрепва имунитета.

Приготвя се елементарно: масала на прах се смесва с мляко и гореща вода. Можете по избор да добавите подправки – изключително подобаващ е кардамонът. Самата напитка е много засищаща и понижава апетита.      

7. Зелен чай

Именно в зеления чай се съдържат катехините, които спомагат разграждането на мазнините. Разбира се, това е годно единствено за натуралния листен чай без изкуствени ароматизатори.

Зеленият чай оказва помощ за унищожаване на излишните течности от организма, което значи, че много скоро ще видите резултата на кантара.

8. Коприва

Друг чай, който оказва помощ за възпиране на апетита, се прави от копривени листа. Заливате една супена лъжица листа от коприва с вряла вода (1 чаша), оставяте за един час, прецеждате. Копривата съдържа редица значими детайли – магнезий, фосфор, калий, само че най-много желязо. Освен, че ви оказва помощ да се чувствате по-малко гладни, този чай е полезен и за кръвоносните съдове - по тази причина не пренебрегвайте тази бабина рецепта!
Чудните здравословни изгоди на чая от борови иглички
Чаят от борови иглички се счита за балсам на дълголетието, носещ доста здраве и забавящ процеса на стареене. Редовната консумация на ч...
Прочети повече
9. Офика

Шепа плодове на офика може да се смесят с шипки. Стрийте този микс на кашица, залейте една супена лъжица от нея с 0.5 л вряла вода и оставете за 15 минути.

Пие се 3-4 пъти на ден сред храненията - по половин чаша. Този метод ще ви улесни да намалите апетита си и да контролирате какъв брой си похапвате.

10. Къпина

Чаят, подготвен от сухи къпинови листа, за разлика от повечето сходни питиета, почти няма противопоказания; ако се оплаквате от стомашен дискомфорт или гастрит, тогава е по-добре да изберете него. Залейте с вряла вода една чаена лъжичка листа от къпина и оставете да се запарят за 20 минути.

По-добре е да го пиете два пъти на ден и на празен корем, тъй като чаят ще отслаби апетита ви и определено не ще искате да поглъщате огромни порции.
Защо е значимо да пием чай от шипка?
Чаят от шипка е един от най-старите в националната медицина. Можем да си го приготвим от плодовете, които ражда храстът. Няма значение по какъв начин...
Прочети повече
По публикацията работи Любомир Атанасов.

 

 

 

 

 
Кои 10 билки ще ви оказват помощ да укрепите организма си през зимата
Трябва да се грижим за укрепването на имунитета целогодишно, само че зимният интервал е най-предразполагащ към настинки и вируси. Открай време...
Прочети повече
 

 

 

 

 

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР