Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните рисувани герои на

...
Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните рисувани герои на
Коментари Харесай

Първата одобрена предистория за Мечо Пух излиза на български

Мечо Пух неоспоримо е един от най-обичаните рисувани герои на всички времена – и може би най-известното мече в света. По случай 95-годишнината от написването на безконечната детска класика на Алън Милн, въодушевила многочислени акомодации, телевизионни сериали и филми, на български излиза " Мечо Пух: Имало едно мече " – първата публично утвърдена предистория за героите на Голямата гора.

Книгата е дело на детската писателка Джейн Риърдън, която следва стила на Алън Милн, а илюстрациите на Марк Бърджес са въодушевени от истинските рисунки на Ърнест Шепард. На български книгата излиза с твърди корици в превод на надарената поетеса Мария Донева.

Имало едно време едно мече, което седяло върху рафта в един доста огромен повсеместен магазин. То не било нито по-голямо от останалите, нито по-умно, само че било доста, доста особено. И когато майката на дребния Кристофър Робин го купила и го подарила на сина си, мечето намерило своето дете и станало най-любимата му играчка.

Запознало се и с нови другари – Прасчо и Йори.

Приключенията им в Лондон са въодушевени от детството на същинския Кристофър Робин. Четиримата посещават музея, където има огромни динозаври, зоологическата градина, в която живеят всевъзможни животни, а в един дъждовен ден се срещат и с една дребна мишка.

Винаги придружавани от духовитите песнички на Пух, те се забавляват, учат нови неща и откриват нови светове дружно. Защото даже нищоправенето се трансформира в Нещо За Правене, когато е с другари.

" Мечо Пух: Имало едно мече " отдава същинска респект към наследството на Алън Милн и невероятния му подарък да основава вълшебни истории. Джейн Риърдън се заема с извънредно виновната задача да оправдае упованията на милионите фенове на книгите, давайки им носталгичната опция да схванат по какъв начин плюшените другари се трансформират в героите, които всички познават и обичат.

А чудатият, занимателен и откровен метод, по който го прави, може да бъде характерен единствено на един алчен и умен мечок, който към този момент 95 години владее сърцата на дребни и огромни.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР