Мечките все по-често се приближават до населени от хора места

...
Мечките все по-често се приближават до населени от хора места
Коментари Харесай

Мечка изрови наскоро погребано тяло в Русия

Мечките все по-често се доближават до обитаеми от хора места в далечния изток в Русия. По-рано тази седмица локалните медии оповестиха, че локален гъбар е бил грубо пребит и изровен от дивото животно единствено на 500 метра отвън локално село в региона на Хабаровск.

Полицията в Комсомолск-на-Амур, област Хабаровск стартира следствие, откакто мечка влезе в гробище в локално предградие покрай гората северно от града, разкопа неотдавна заровено тяло и го извлече.

„ На мястото на случая беше изпратена разследващо-оперативна група. “, изясни представител на полицията. „ Открити са отпечатъци, принадлежащи на мечка. Тялото на умрелия към момента не е намерено”, добави представителят.

Юрий Колпак, началник на районното министерство на естествените запаси, съобщи, че чиновниците на министерството са получили позволение за отстрел на животното и че са го намерили и умъртвили.

Според Колпак повода за появяването на мечки в локалните гробища нормално е доста банална, защото хората оставят храна по гробовете, а животните влизат и се хранят с всичко, годно за консумация. Възможните нарушавания на стандартите за дълбочина на гробовете, позволени от локалните служащи, също могат да бъдат проблем, сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР