Мечка се качи по стълбите до тераса, за да стигне

...
Мечка се качи по стълбите до тераса, за да стигне
Коментари Харесай

Мечка се качи на тераса, за да стигне до кошерите

Мечка се качи по стълбите до тераса, с цел да стигне до пчелин в местността Чаирите на Триград, оповестиха поданици на девинското село. Мъж от Беден имал вила там. Пчелните къщички били на терасата, до която се стигало по стълба. Това затруднение обаче се оказало незначително за гладното животно. Мечката се е качила по тях и всички кошери са разрушени, допълват от селото. Две нощи по-късно мечка нападнала и различен пчелин в същата околност.   
През месец май Групата за бързо реагиране при Регионална инспекция за опазване на околната среда в Смолян е проверила общо 23 сигнала за вреди от кафява мечка. При инспекциите са открити 9 случая на набези над пчелини и 14 случая на набези над селскостопански животни.  Регистрираните  щети са на територията  на общините Девин (село Триград - 3 вреди и село Гьоврен – 1 щета), Баните (село Давидково – 3 вреди, село Сливка – 5 щети), Смолян (град Смолян – 4 вреди, село Върбово-1 вреда, село Широка лъка – 1, село Могилица – 1 ), Ардино (село Латинка – 1 вреда и село Песнопой – 1 щета), Борино (село Кожаре – 1 щета) и Лъки (село Белица – 1 щета).  При огледите е установено, че вредите са нанесени от кафява мечка. Комисията е изготвила  предложения за обезщетение на притежателите, сочи известие на екоинспекцията в Смолян.
Поради зачестилите набези на мечки върху селскостопанско имущество Регионална инспекция за опазване на околната среда – Смолян приканва стопаните да засилят превантивните ограничения по запазване на животни и пчелини. Пашата би трябвало да се прави с овчар и кучета, нощуването на животните да е в солидни икономически здания, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР