Мечка поплува в басейн на комплекс до Сопот. Видимо от

...
Мечка поплува в басейн на комплекс до Сопот. Видимо от
Коментари Харесай

Мечка се окъпа в басейн в Сопот, от ИАГ твърдят, че няма основание за отстрел

Мечка поплува в басейн на комплекс до Сопот. Видимо от видеото, оповестено от Лифт Сопот в You Tub, тя се забавлява откровено. Освен в басейна пухкавият среднощен клиент обиколил целия комплекс, надничал през прозорците на затворените здания евентуално в търсене на нещо за ядене, с цел да е цялостно заниманието.

Среднощната тишина и неналичието на хора разреши на огромното животно да се възползва от празните басейните.

Мечката най-вече обичала топлия водоем, излиза наяве от мненията под видеото, а също така тя не идвала за първи път.

Хората обаче се тормозят, че ще бъде отстреляна, пишат консуматори под поста.

Сигнал за случая е подаден в Държавно горско стопанство /ДГС/ - Карлово от притежателите на хотела, където е видяна мечката. ДГС - Карлово, взаимно с Регионална дирекция по горите - Пловдив по най-бързия метод са подхванали ограничения. Назначена е междуведомствена комисия, която ще заседава на 4 ноември и ще излезе с решение за прогонване или хващане и пренасяне на мечката в горска територия, отдалечена от обитаемо място, оповестиха от Изпълнителната организация по горите /ИАГ/.

" Сигнализирахме документално Държавно горско стопанство-Карлово за обстановката, като категорично ги информирахме, че при нужда ще финансираме интервенция по залавяне и пренасяне на мечето. Свързахме се със експерти, занимаващи се с упояване на мечки и предадохме контактите им на ДГС-Карлово. Очаква се съставяне на комисия с представители от РИОСВ-Пловдив, ДГС-Карлово, Областна дирекция-Земеделие- Пловдив, Национален парк " Централен Балкан " и община Сопот, която ще изготви отчет с предложение за деяние! Решението ще се вземе от Министъра на земеделието, храните и гори ", пишат от страницата " Лифт Сопот " в отговор на питане от обезпокоен за живота на мечката консуматор.

Не е обсъждано и няма съображение за искане на отстрел на мечката, посетила комплекса в Сопот, оповестиха от Изпълнителната организация по горите /ИАГ/ по отношение на изявления в медии и осведомителни уеб сайтове, в които се показват опасения за възможен отстрел на мечката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР