Мечът е открит близо до каменен мегалит, построен по време

...
Мечът е открит близо до каменен мегалит, построен по време
Коментари Харесай

Историческо! Археолози Откриха Меч На 3200 Години На Остров Майорка

Мечът е открит покрай каменен мегалит, издигнат по време на мистериозна просвета, която процъфтявала на островите Майорка и Менорка през интервала 1000-6000 година прочие Христа.

Археолозите преместили канара и забелязали, че нещо стърчи от земята. След като деликатно отстранили калта и пръстта, изникнал мечът, който е като испански вид на Ескалибур.

" Беше доста изненадващо - съобщи Хауме Дея от екипа. - Не чакахме да попаднем на сходна находка, тъй като в региона към този момент са осъществявани разкопки. "

Мечът е съхранен доста добре, въпреки че е с отчупен връх. Мегалитът е бил плячкосан от античните римляни и други нашественици. На обекта се правят разкопки от 50-те години на предишния век, тъй че никой не очаквал да бъде открита сходна находка.

Експертите допускат, че мечът умишлено е бил оставен край мегалита, за който се счита, че е бил значим набожен и параден обект. Мечът евентуално е бил заровен в земята от аристократ, само че може също да е бил оставен за отбрана, когато въпросната локална просвета е била в крах.

Очаква се мечът скоро да бъде изложен в музея на остров Майорка.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР