Мебелният гигант IKEA и шведската кралица Силвия обединиха сили, за

...
Мебелният гигант IKEA и шведската кралица Силвия обединиха сили, за
Коментари Харесай

Какво прави IKEA с шведската кралица?

Мебелният колос IKEA и шведската кралица Силвия сплотиха сили, с цел да строят домове за хората, страдащи от деменция. Проблемът със застаряващото население в страната е главната причина за самодейността – изследване демонстрира, че към 2040 година един на всеки четири шведи ще бъде над 65-годишна възраст.

За да подкрепят всички тях, IKEA и производителят на сглобяеми къщи Skanska са основали нова идея – BoKlok, която ще разреши на болните от деменция и техните сътрудници със междинни приходи да получат резистентен и първокласен дом евтино. Основаната в Стокхолм неправителствена организация на кралицата, чиято майка Алис е страдала от Алцхаймер, от години се пробва да подкрепя, в това число и с образование на медицински личен състав за това по какъв начин да подхожда към пациентите с нарушени умствени качества и липса на добра централизация.

В жилищата SilviaBo цветовете, осветлението и интериорът са съобразени и създадени от кралица Силвия и специалисти в областтта на деменцията. Деменцията е присъща най-много за хора над 60 години, а лекуването ѝ е обвързвано с доста финансови средства – от английското съдружие на болните от Алцхаймер настояват, че издръжката на един болен възлиза на към 100 000 паунда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР