ме провокира, за да стигнем до издигане на Лозан Панов

...
ме провокира, за да стигнем до издигане на Лозан Панов
Коментари Харесай

Лозан Панов се кандидатира за президент заради заплаха от еднолична власт на Радев?

ме предизвика, с цел да стигнем до издигане на Лозан Панов за претендент за президент. Това сподели юрист Велислав Величков, лицето на самодейността " Правосъдие за всеки " и част от Инициативания комитет, издигнал кандидатурата на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов.

Има остра рецензия, че актуалният президент Румен Радев доста приказва, само че не се трансформира нищо в затворената опаковка на правосъдната власт. Имаше съответни обещания от президента Радев за пакет конституционни ремонти, само че това не се случи, посочи Величков.
 Христо Иванов: Логично е Демократична България да поддържа Лозан Панов Христо Иванов: Логично е Демократична България да поддържа Лозан Панов
" Предстои груповите органи на трите партии в обединението да вземат официално решение за поддръжка на кандидатурата на Лозан Панов за прочие..

Искахме да дадем правото на избор на свободните хора. Никой не е показал името на Панов – аз отидох да приказвам персонално с него, сподели Величков пред bTV. Разговорът беше къс – имаме едно общо терзание и това е, че има опасност за върховенството на правото и на парламентаризма в България.

На въпрос дали Величков и Панов виждат опасност от еднолично ръководство поради Румен Радев, юристът не призна непосредствено, само че категорично уточни, че имало " една-единствена сериозна кандидатура ", когато е говорено с Панов – т.е. тази на Радев.

Не мога да кажа дали " Демократична България " ще поддържа публично Лозан Панов – техните управителни органи ще си вземат решението. И господин Хаджигенов се появи при формалното издигане на кандидатурата, уточни Величков. Той подсети, че демократите и ИБГНИ още нямат кандидатури, а през днешния ден е последният период за регистрация.

Два текста в Конституцията в никакъв случай не са пипани – член 126 и член 127, от никой президент, а всеки президент има право на оферти. Там са най-големите проблеми на правосъдната власт – в случай че няма обвиняване, няма присъда и правдивост, е позицията на Величков.
 Мария Касимова ще е претендент за вицепрезидент на Лозан Панов Мария Касимова ще е претендент за вицепрезидент на Лозан Панов
Журналистката Мария Касимова ще е кандитатът за вицепрезидент на Лозан Панов, разгласи самият той. По негови думи тя ще се занимава с въпр...

Що се отнася до кандидатурата на проф. Анастас Герджиков, юрист Величков категорично уточни връзката с ГЕРБ – единствено наличието на някогашния учебен министър Красимир Вълчев е задоволително да се види. Сянката на партията ГЕРБ е там, не интелектуалците, счита Величков.

Кандидат за вицепрезидент е Мария Касимова. И двамата не се познават персонално до този миг, по думите на Величков. Панов я харесва поради позициите, съгласно Величков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР