McLaren направи това творение в чест на великия Аертон Сена.

...
McLaren направи това творение в чест на великия Аертон Сена.
Коментари Харесай

McLaren извади нов звяр с потресаващ дизайн в чест на великия Сена

McLaren направи това създание в чест на великия Аертон Сена. Дизайнът му е поразителен, само че и двуполюсен, защото не малко критици се изрекоха в двете посоки по тематиката. Но от McLaren не се тормози, защото тяхното опрощение е, че автомобилът е изработен за висша динамичност, за което аеродинамиката е била водеща. И ниското тегло, защото моделът предлага съответствие мощ по отношение на маса от 660 к.с. на звук тегло. Новият модел от Ultimate Series употребява хибридната технология от P1 и еволюция на 4,0-литровия битубо V8 мотор. Той е по-лек и по-мощен от 720S, а това значи, че McLaren Senna предлага в действителност впечатляваща динамичност. Причината за горното изказване се крие във обстоятелството, че това е автомобилът, в който е вграден най-мощният мотор, инсталиран в махленски модел на McLaren. Познатият 4,0-литров V8 мотор (M840TR) е доразвит и генерира 800 к.с. и въртящ миг 800 Нм. Той се „ пълни” от двойка „ ултра нискоинерционни” турбини.

Огромното крило откъм гърба освен прави колата да наподобява страховито, само че той е един от най-иновативните, инсталирани в махленски модел. Изработен от въглерод, спойлерът е единствено на 1219 мм над пътя в най-високата си точка, когато автомобилът е имобилен. Той обаче трансформира непрекъснато позицията си, когато автомобилът е в придвижване, с цел да подсигурява оптимална притискаща мощ. Той работи и като въздушна спирачка по време на внезапно прекъсване.

От въглерод е направен и двойният дифузьор. Неговата роля е да притиска задната ос към пътя.
Подобно на всички най-брутални супер коли, McLaren Senna е фокусиран само върху лидера, като е изхвърляне цялото съоръжение, което би нараснало тежестта. Дизайнерите на McLaren са устояли на изкушението за се отърват от пътническата седалка, само че тя е единственото ненужно нещо от тяхна позиция.


Всичко това е направено, с цел да се реализира тегло на автомобила от 1198 кг без течности. Така Senna е станал най-лекият модел на McLaren след дебюта на именития Ф1 през 90-те..

Комбинирайки изключителна динамичност в лимитирана серия (ще бъдат направени единствено 500 бройки), не е изненада, че McLaren Senna ще е скъпо наслаждение. За момента цените важат единствено за Англия, където моделът ще започва от цена 750 000 английски лири, което е малко над 850 000 евро.

Източник: vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР