McAfee планира да се завърне на Уолстрийт днес, след като

...
McAfee планира да се завърне на Уолстрийт днес, след като
Коментари Харесай

McAfee отново става публична компания

McAfee възнамерява да се завърне на Уолстрийт през днешния ден, откакто оцени своето първично обществено предложение на 20 $ за акция и ще набере 740 млн. $ от продажбата на 34 млн. скъпи бумаги, съобщи CNN.

Компанията за киберсигурност, която ще коства 8.6 милиарда $, ще се търгува на Nasdaq под признака MCFE. Тя беше обществена преди 2011 година, когато софтуерната корпорация Intel я включи в портфолиото си след договорка за 7.7 милиарда $. Името McAfee отпадна преди няколко години, само че бе възобновено, откакто TPG закупи мажоритарния дял от 66%. Засега не се обрисува да бъде променяно, макар че създателят Джон Макафи, който неотдавна бе ареструван в Испания и упрекнат в Съединени американски щати за укриване на налози, към този момент не работи във компанията.

Марката още веднъж излиза на борсата в миг, в който се ускорява търсенето за софтуери за отбрана на потребителите и бизнеса от вируси, фишинг, шпионаж, обири на идентичност и други проблеми на киберсигурността.

По-рано тази година като основен изпълнителен шеф на McAfee бе притеглен софтуерният деец Питър Лийв, който е управлявал BMC Software и Polycom.

Продажбите на компанията са първата половина на 2020-а надвишават 1.4 милиарда $ – растеж с близо 9% по отношение на година по-рано.

Intel също може да има изгоди от общественото предложение, защото към момента пази дял от 7%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР