Мбио/Кигали, Руанда – Мукаремера Лорънс гледаше в земята, докато Нкундие

...
Мбио/Кигали, Руанда – Мукаремера Лорънс гледаше в земята, докато Нкундие
Коментари Харесай

Където извършителите на геноцид в Руанда и оцелелите живеят рамо до рамо

Мбио/Кигали, Руанда – Мукаремера Лорънс гледаше в земята, до момента в който Нкундие Тачиен говореше за това по какъв начин е употребявал мачете, с цел да убие брачна половинка й 30 преди години.

Тимата бяха съседи и другари през целия живот, живеещи дружно в руандийското село Мбио. Но тогава, през 1994 година, Тачиен получава заповеди да убива.

„ Това беше заповед и в случай че не се подчиниш, те заплашиха да убият фамилията ти “, сподели Тачиен пред Al Jazeera, „ тъй че почувствах, че би трябвало да го направя. “

Той приказва за едно от най-зловещите събития на 20-ти век, когато болшинството хуту, към което той принадлежи и ръководещо Руанда по това време, стартира акция на всеобщи убийства против тутси – малцинствената етническа група, към която принадлежи брачният партньор на Лорънс.

Повече от 800 000 души – съгласно някои оценки милион – починаха в продължение на 100 дни в ръцете на хуту, въоръжени с мачете. Повече от 250 000 дами са били обект на полово принуждение, съгласно Организация на обединените нации.

Сега Лорънс и Т...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР