МБФХГариета Дукова е на мнение, че нивото на художествена гимнастика

...
МБФХГариета Дукова е на мнение, че нивото на художествена гимнастика
Коментари Харесай

БФХГ има идея да организира в България Европейска гимнастрада

МБФХГариета Дукова е на мнение, че равнището на художествена гимнастика в България е дръпнало напред във всяко едно отношение. Дукова, която е член на Управителния съвет и ръководител на Комисията по всеобщ спорт при БФХГ, беше посетител на водещия по време на днешния ден от провеждащото се държавно състезание, категория Елит самостоятелно.

Според Дукова, обезпеченото от БФХГ предаване на всички надпревари онлайн оказва помощ доста на всички фенове да видят до каква степен са стигнали състезателките и да се уверят по какъв начин се работи в художествената гимнастика. Тя адмирира доста упоритостта на ръководителя на федерацията да изкачи спорта още веднъж единствено на призовите места във всички надпревари.

По отношение на всеобщия спорт Мариета Дукова сподели, че с Илиана Раева, чиято огромна фантазия е била постоянно всеобщия спорт да се развие у нас на най-хубавото равнище, имат концепция да създадат на първо време Европейска гимнастрада, а един ден и Световна. Раева е предложила комплекс " Албена " да бъде хазаин на такава една демонстрация.

Масовият спорт е още един вид на гимнастика в огромното семейство на ФИГ, в който всички, без значение от възраст и степен на качества да имаш късмет и опция да спортуват, а Гимнастрадата е конгрес, на който тези хора да могат да имат поле за изява, място, на което да покажат какво упражняват, да облекат красиви костюми, да се срещнат с други спортуващи и да обменят опит и концепция.

Дукова добави, че с Раева са имали концепция за огромен гимнастически фестивал, дори са почнали да одобряват поръчки за присъединяване, само че с настъпването на пандемията този фестивал се е отсрочил за следващата година.

Тази година Държавната гимнастрада, която ще бъде седма подред, ще се провежда по едно и също време на три места - София (отново зала " София " ), Шумен ( " Арена Шумен " ) и Велико Търново и това е още веднъж за да не се събират прекомерно огромен брой хора на едно място.

Дукова изясни, че при гимнастрадите няма съдии, а в България броя на оценителите, които имат подготвеност са 43 на брой и те ще бъдат разпределени на трите места, където по едно и също време ще се организира Държавната гимнастрада.

Освен това клуб " Академик " е хазаин на един от първите и най-големи шампионати за най-малките гимнастички " Цветята на България ", който тази година има празник - 30 години и ще се организира при започване на месец октомври, когато и най-малките към този момент са почнали тренировки.

" Юбилеят ще се означи, въпреки и с по-малък брой деца, още веднъж поради пандемичната конюнктура ", изясни Дукова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР