МБАЛ Света Анна" изпитва проблеми от зачестилите прекъсвания на електрозахранването,

...
МБАЛ Света Анна" изпитва проблеми от зачестилите прекъсвания на електрозахранването,
Коментари Харесай

Прекъсването на тока създава проблеми в МБАЛ Света Анна

МБАЛ " Света Анна " изпитва проблеми от зачестилите спирания на електрозахранването, научи Varna24.bg от писмо, изпратено до здравната комисия в Община Варна от изпълнителния шеф на здравното заведение доктор Красимир Петров.
"Информираме ви за съществуването на сериозен проблем със зачестилите спирания на електрическото зареждане на болничното заведение. 

На 25.10. 2017 година и на 29.10.2017 година са отпаднали и трите зареждания на лечебното заведения на страна 10 kV. Генератора е създаден 1983 година в Чехословакия и е инсталиран при нас през 1988 година

Той е морално стар и никоя компания не пое ангажимент да го отремонтира, защото актуалните генератори са от напълно различен вид и не се създават аварийни елементи за него.  

С цел да се подсигурява безпроблемното ел.захранване на Спешното поделение, Реанимацията, Родилното поделение, операционните зали и диализния център, от 30 ноември е въведена непрекъснато дежурство от ел. техници, които дават отговор за вярното действие на дизел-генератора, безпроблемното му включване и изключване.

Моля за вашето подпомагане за незабавно разпределяне на нужните 60 000 лева за закупуването на нов дизел-генератор, който да ни подсигурява безпроблемно спешно зареждане ", се показва в писмото до здравната комисия от шефа на болничното заведение. 

200 000 лв. пък са нужни за закупуване на нов инструментариум за Клиниката по ортопедия и травматология, която е единствената обслужваща незабавната травматологична помощ в общината, отбелязва доктор Петров, който се надява на схващане и подпомагане от страна на локалната власт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР