МБАЛ Св.Екатерина в Димитровград получи 50 чисто нови болнични легла

...
МБАЛ Св.Екатерина в Димитровград получи 50 чисто нови болнични легла
Коментари Харесай

Болницата в Димитровград получи нови 50 легла

МБАЛ " Св.Екатерина " в Димитровград получи 50 чисто нови болнични кревати по проект „ Интелигентна медицина ” (SMART MED) демонстрираха на място к метът Иво Димов и шефът на здравното заведение доктор Алдин Карагьозов, оповестиха от Общината.

С новата облага е изцяло актуализирана легловата база на нервно и вътрешно отделения. Леглата са модерно здравно съоръжение с улеснение за пациентите. С това продължава процеса на рационализация на болничното заведение и възстановяване изискванията за обслужване на пациентите.
 Община Димитровград
" За последната една година общинската ни болница демонстрира забележителни финансови резултати и възобновяване. От болница със отговорности и пред банкрут преди дванадесет години, в този момент за първи път МБАЛ " Св.Екатерина " регистрира облага в размер на 45 000 лева за 2022 година

И освен това за предходната година са разходвани 60 000 kWh електрическа енергия по-малко. Всичко това е вследствие на положителни управнически решения, които шефа доктор Карагьозов демонстрира. ", сподели Димов.

Управителя на болничното заведение доктор Карагьозов акцентира, че тези резултати са вероятни с помощта на взаимната работа и поддръжка от страна на общината и в лицето на кмета.

" Наред с модернизацията на болничното заведение и възстановяване на инфраструктурата, имаме и привлечени нови млади специализанти - пулмолог, невролог и очни заболявания . Привлекли сме и две новозавършили медицински сестри и една акушерка, с което усилваме и сестринския личен състав.

Това са младежи, с готовност за работа. На контракти към болничното заведение сме привлекли да работят и двама от най-хубавите ортопеди в региона доктор Генов и доктор Петров. С всичко това се стремим да подобрим качеството на обслужване на пациентите ", показа шефа на общинската болница доктор Алдин Карагьозов.
 
С цел улеснение на пациентите и оптимизацията на работа е усъвършенствана доста и организацията при приема на болен . Нова регистратура поема пациентите още на входа, от където те са обслужвани и превозени до отделенията.
 Община Димитровград
На място ще се правят и вземанията на кръв, които се обработват в болничната лаборатория . Лабораторията също е осъвременена с нова инсталация и съоръжение по плана Смарт Мед.

Напълно актуализирано е и прилежащото дворно пространството на болничното заведение с обособени тридесет и девет парко места и девет за инвалиди. От южната страна, където е централния вход е изработен нов паркинг за улеснение на пациентите и са построени две нови рампи за превозване на болнични на кревати и улеснение на заболели със специфични условия и приемане на незабавни пациенти.

Рампите са със система с сензор срещу обледеняване при ниски температури. Цялото пространство е облагородено с нови тротоари, пейки и кошчета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР