МБАЛ Медлайн“ и УМБАЛ-Пловдив организират акция в търсене на потенциален

...
МБАЛ Медлайн“ и УМБАЛ-Пловдив организират акция в търсене на потенциален
Коментари Харесай

Акция в помощ на тежко болния студент медик Петър Радев

МБАЛ „ Медлайн “ и УМБАЛ-Пловдив провеждат акция в търсене на евентуален донор за своя сътрудник и другар Петър Радев, 25-годишен студент в Медицинския университет – Пловдив. Той е диагностициран с остра миелобластна левкемия и напълно скоро той ще има потребност от присаждане на костен мозък. За да се откри подобаващ донор обаче, би трябвало да се направи тест за HLA съгласуемост, за което е нужно единствено вземането на 6 мл кръв.

За задачата на 23 септември 2019 година, понеделник, Лабораторията на МБАЛ „ Медлайн “ и Клиниката по урология в „ УМБАЛ-Пловдив “ вършат акция по взимане на кръв за проучване.

Тестът е безвъзмезден и всеки, който желае да помогне, може да се тества в едно от двете лечебни заведения. След това ще бъде вписан анонимно в интернационалната листа на донори и в случай че се окаже, че е съчетаем с някой пациент, ще има опцията да стане негов донор. „ Цялата процедура по взимане на костен мозък трае 1-2 минути, малко е мъчителна, само че не крие никакви опасности за донора и може да избави нечий живот, написа Петър в профила си във Facebook. - Безкрайно ще съм ви признателен, който има опция, да се тества и да показа с близки и другари, в случай че могат и те да го създадат. “

Всички, които са подготвени да оказват помощ и да проявят съпричастност, дано заповядат на 23 септември 2019 година от 8 до 17 ч. в Лабораторията на МБАЛ " Медлайн " / Пловдив, ул. Филип Македонски " 37/ или в Заседателната зала на УМБАЛ-Пловдив (бившата Окръжна болница, Пловдив, бул. „ България “ 234, етаж1).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР