МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приеме новите

...
МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца има готовност да приеме новите
Коментари Харесай

Врачанската болница има готовност да приеме новите заразени с COVID-19 от областта

МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца има подготвеност да одобри новите инфектирани с ковид от региона, заяви изпълнителният шеф на болничното заведение доктор Петър Керемедчиев.
Припомняме, че през вчерашния ден излязоха резултатите от пробите на нови двама инфектирани с COVID-19 във Врачанско. Става въпрос за две дами, служителки в домовете в селата Хърлец и Липница.

Първо в BulNews! Нови двама инфектирани с ковид в област Враца

Те сега са под домашна карантина, защото положението им е положително. Ако се наложи лекуване в болница, врачанската има подготвеност да ги одобри.
Преди няколко дни доктор Керемдчиев е отказал да одобри още инфектирани от Видинско. Отказът е бил за, в случай че се появят хора с COVID-19 от област Враца, лечебното заведение да има задоволително потенциал за тях.
Припомняме, че седем лица с ковид от вкъщи за остарели хора в Гара Орешец бяха превозени в локалната болница. След това е издадена заповед инфектирани от Видинско да бъдат одобрявани и в други области.
„ Нека първо ние да се обучим, защото общите правила за реанимация не важат при тези пациенти. Аз персонално се убедих, че болните с ковид безусловно за часове се утежняват, че изненадва и самите реаниматори. Много ми се желае да добием опит с грижите за тези пациенти и чак тогава да помислим за приемане и на пациенти от други области “, сподели доктор Керемдчиев.
Той даде образец с умрелия с ковид от вкъщи за остарели хора в Гара Орешец, чието положение се е влошило единствено за 2 часа.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР