МБАЛ Д-р Киро Попов“ в Карлово получава 980 353 лева

...
МБАЛ Д-р Киро Попов“ в Карлово получава 980 353 лева
Коментари Харесай

Един милион лева идват в карловската болница

МБАЛ „ Д-р Киро Попов “ в Карлово получава 980 353 лв. от Националната здравно-осигурителна каса и от Министерството на опазване на здравето. Подкрепата от общо 40 милиона лв. за общинските лечебни заведения в страната е в следствие от дейната работа на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в република България. Това заяви в приветствено благодарствено писмо до кмета на Карлово Емил Кабаиванов изпълнителният шеф на сдружението Силвия Георгиева. Като член на Управителния съвет Кабаиванов дава отговор за работата на комисията по опазване на здравето в сдружението и за взаимоотношението с Министерството на здравеопазването.

Тази година по предложение на УС на НСОРБ бе разширена финансовата поддръжка за общинските лечебни заведения с 40 121 792 лв..

За 2019 година общинската болница в Карлово ще получи 980 353 лв. повече по отношение на 2019 та година. Част от парите в размер на 498 061 лв. се дават от НЗОК. година, а от Министерството на здравеопазването за отдалечени и труднодостъпни лечебни заведения по Наредба № 3/2019 – нарастването е 482 292 лв..

Ние ще продължим да настояваме да се усилят цените на клиничните пътеки, както и всяка година общинските лечебни заведения да се подкрепят и целево, разяснява пред „ Марица “ Кабаиванов.

За карловската МБАЛ тази целева помощ би трябвало да е към 900 000 лв. годишно. А изпълнителният шеф на болничното заведение би трябвало да пази пред Общинския съвет с стратегия изразходването на тези средства, съобщи Кабаиванов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР