МБАЛ Д-р Иван Селимински Сливен преустановява приема на пациенти с

...
МБАЛ Д-р Иван Селимински Сливен преустановява приема на пациенти с
Коментари Харесай

Болницата в Сливен спира да приема пациенти с коронавирус заради липса на персонал

МБАЛ " Д-р Иван Селимински " Сливен прекратява приема на пациенти с ковид. Причината е липса на личен състав в инфекциозното поделение, оповестява Българска национална телевизия.

Пациентите ще бъдат пренасочвани във Военна болница – Сливен. Кризисният щаб в града би трябвало да реши по какъв начин ще продължи да работи инфекциозното поделение в града, останало единствено с един доктор след гибелта на доктор Илиана Иванова и заразяването на шестима медици от лечебното заведение. В болничното заведение се чака да бъдат командировани лекари, ще се търсят и доброволци.

11 заболели са настанени сега във Военна болница, от тях 8 са с потвърден ковид. Състоянието им е устойчиво, няма затруднения, сподели пред Българска национална телевизия полк. доктор Илиян Комитов, шеф на здравното заведение.

Той прикани жителите да бъдат спокойни и съобщи, че здравните управляващи имат цялостна подготвеност да банкет и лекуване на пациенти.

Уверявам ви изрично, че лечебните заведения разполагат с нужните защитни и лекарствени средства, съобщи още полк. доктор Илиян Комитов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР