МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен подготви второ отделение по

...
МБАЛ „Д-р Иван Селимински” - Сливен подготви второ отделение по
Коментари Харесай

Сливенската болница подготви второ отделение по реанимация за тежки случаи на Covid-19

МБАЛ „ Д-р Иван Селимински” - Сливен приготви второ поделение по реанимация, предопределено единствено за тежки случаи на ковид, оповестяват от здравното заведение.

Ще бъде употребен интензивният бранш Отделението по нервни заболявания. В отделението по реанимация за тежките случаи на заболели от ковид ще има шест кревати и там ще се прави дихателна реанимация при потребност. Към момента болничното заведение разполага с осем апарата за дихателна реанимация. Един е поръчан преди дни и най-вероятно ще се закупи още един, заяви шефът на Сливенската болница доктор Васислав Петров, съобщи БНР.

Кои са най-опасните храни за сърцето?

53 кревати са планувани в МБАЛ „ Д-р Иван Селимински” - Сливен за вероятно настаняване на пациенти с ковид. 38 от тях са в Отделението по инфекциозни заболявания. Ако местата в инфекциозно поделение не доближават, се планува настаняване в бранша по фтизиатрия, в което има 15 кревати. При нужда ще бъдат предоставени и 10-те кревати в Отделението по кожни заболявания.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2266  Над 400 000 души в света са към този момент инфектираните с COVID-19 Над 400 000 души в света са към този момент инфектираните с COVID-19  Прокуратурата в Смолян следи две досъдебни производства за нарушение на карантина Прокуратурата в Смолян следи две досъдебни производства за нарушение на карантина  Банк ъв Ингланд прикани банките да останат отворени Банк ъв Ингланд прикани банките да останат отворени
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР