MBA образованието може да ви помогне да направите следващата дълго

...
MBA образованието може да ви помогне да направите следващата дълго
Коментари Харесай

Как MBA обучението може да даде тласък на кариерата ни

MBA образованието може да ви помогне да извършите идната дълго мечтана стъпка в кариерата си, да разширите отговорностите си и да получите нарастване на заплатата. Но единствено при изискване, че знаете по какъв начин да се възползвате от капацитета му да даде тласък на кариерата ви.

Керстин Кнап, шеф човешки запаси в петролната компания Puma Energy и ученик на Global Executive MBA на WU Executive Academy, и Андреас Ландгребе, ръководещ сътрудник на Boyden Executive Search, изясняват какво в действителност е от голяма важност, с цел да си гарантирате, че MBA дипломата ще даде на кариерното ви развиване по този начин мечтаният подтик.

От президента на казахстански енергиен бизнес, през генералния управител на индустриална група за обработка на хартия до откривател на рака във фармацевтична компания в Австрия - резюметата на студентите от сегашния випуск на Global Executive MBA програмата на WU Executive Academy са толкоз разнородни, колкото и техния генезис. Участниците посещават програмата с разнообразни претекстове - тъй като желаят да задълбочат познанията си по бизнес администрация и ръководство, тъй като имат предпочитание да насърчат персоналното си развиване, или тъй като се надяват да съумеят да употребяват MBA дипломата като подтик в кариерата си.

„ Global Executive MBA програмата на WU Executive Academy ми даде нужната основа “, изяснява Керстин Кнап, шеф човешки запаси в петролна компания Puma Energy, в коридорите на панелна полемика на тематика „ MBA & Кариера “, която се състоя неотдавна във WU Executive Academy. Тя счита, че има всички нужни качества за кариера в HR, поради, че има университетско обучение по логика на психиката, само че „ колкото по-нагоре се изкачваш в корпоративната подчиненост, толкоз повече от теб се изисква да разбираш по какъв начин работи компанията ти от позиция на бизнес администрацията. ” Кнап, че образованието по MBA й е помогнало да придобие цялостна визия за огромната корпоративна картина: „ Сега имам по-добро схващане за доста от взаимовръзките в моята компания. ”

Прекомерни упования

Въпреки това, тези, които считат, че имат отличен късмет да получат работа като върховен управител или спиращо дъха покачване на заплатата, единствено тъй като са приключили стратегия по MBA, постоянно биват опровергани. Керстин Кнап споделя, че хората постоянно имат несъразмерни упования: „ Мнозина следват за MBA степен, тъй като са в кариерен застой и чакат образованието им да докара до по-голяма заплата или до идната стъпка в кариерата им. Но MBA не води автоматизирано до по-добри пазарни благоприятни условия, нито пък автоматизирано усилва пазарната ви стойност. “

Тя изяснява, че като експерт по човешки запаси, за нея MBA степента е индикатор за други, по-важни активи: „ Като участник в MBA стратегия, вие печелите доста спомагателни неща, само че най-важните от тях са личностно развиване и скъпа професионална мрежа от контакти. За мен MBA дипломата свидетелства за това, че сте устойчив и съдбоносен. И че желаете да предизвикате смяна. ” Според Керстин Кнап, цялостният пакет постоянно е преди всичко от HR позиция: „ Когато интервюирам претенденти, желая да схвана от тях какво ги стимулира, каква е тяхната пристрастеност и какви са визиите им. Кандидатите би трябвало да знаят какво желаят. “

Проучвайте трендовете за вашата кариера

Андреас Ландгребе, ръководещ сътрудник на Boyden Executive Search, има сходно виждане. „ MBA степента е добър бонус, само че не подсигурява, че работодателят ще ви заплаща спомагателни 10 000 или 20 000 евро годишно. Вашето MBA обучение би трябвало да бъде същински актив за компанията ви, да вземем за пример във връзка с новаторския й капацитет ". Неговият доста персонален съвет: „ Трябва да проучвате трендовете за кариерата си. В този подтекст и при изискване, че методите вярно, вашата MBA може да ви помогне да се концентрирайте върху и да развиете задълбочено схващане за трендовете във вашата промишленост. " Като банков управител да вземем за пример, можете да напишете магистърска теза за цифровото банкиране и новаторските бизнес модели, като по този метод ще създадете стойност за вашата компания. Според Андреас Ландгребе главната причина да запишете MBA в никакъв случай не би трябвало да бъде това да получите тапия, а да „ разширите хоризонта си “.

Керстин Кнап също предлага на студентите да се възползват умишлено от опита, който натрупват по време на следването за MBA, с цел да подтикват персоналното си развиване, да разсъждават, да получат по-голяма изясненост по въпросите, свързани с кариерата, да работят върху моделите си на държание и не на последно място, да събират противоположна връзка - както като персони, по този начин и като ръководители - от своите сътрудници.

Най-добрият метод да се възползвате неотложно от ноу-хауто, добитото по време на MBA програмата, е да го приложите в работата си, до момента в който към момента учите. И това не е единствената изгода, която ще имате. Уникалната интернационална мрежа и вълнуващите кариерни контакти, които участниците в MBA основават в процеса на образованието си, са извънредно скъпи дълготрайни активи, споделя различен ученик на Global Executive MBA, Андреас Хубер, основен действен шеф в 3TS Capital Partners: „ През първата година след завършването си към момента помнех какво научихме по време на модула по статистика. На втората година си спомнях, че имаше модул по статистика. Но през днешния ден, значимото за мен е с кого посещавах модула по статистика. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР