Мазните храни в голямо количество са единствената причина за напълняване,

...
Мазните храни в голямо количество са единствената причина за напълняване,
Коментари Харесай

Мазните храни в големи количества са единствената причина за напълняване

Мазните храни в огромно количество са единствената причина за напълняване, а не прекаляването с въглехидрати и протеини, заяви в. "Дейли мейл ".

Учени от университета на Абърдийн и Китайската академия на науките направиха откритието с мишки. Гризачите, получавали доста мазнини, поглъщали най-вече калории, тъй като мазнините подтикват центъра за хонорари в мозъка.

Основен минус на проучванията на резултата на диетите с хора е, че множеството не не престават задоволително дълго, с цел да бъдат изводите достоверни. Тестовете с генетично сходни животни, като мишките, могат да насочат към правилните отговори.

Ръководителят на екипа проф. Джон Спикман сподели, че резултатите дават "добра тенденция " за резултата на другия метод на хранене върху хората.

Учените са опитали с 30 разнообразни диети, давани на мишките за интервал от три месеца, равни на девет човешки години. Всяка от тях била с друго наличие на мазнини, въглехидрати и протеини.

"Резултатите са недвусмислени - мишките напълняваха само когато получаваха повече мазнини - сподели проф. Спикман. - Единствено мазнините подтикнаха центровете за хонорари в мозъка и повече ястие. "

Мишките, получавали доста въглехидрати - до 30 % от дневните калории, не напълнели значимо. Комбинирането на захар с мазнини също не се отразявало на тежестта повече, в сравнение с единствено мазнините.

Изследването опроверга и известното изказване, че дефицитът на протеини подтиква приемането на по-голямо количество храна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР