Мазната коса е проблем на много жени и опитваме да

...
Мазната коса е проблем на много жени и опитваме да
Коментари Харесай

5 храни, които предизвикват омазняване на косата и 3, които го предотвратяват

Мазната коса е проблем на доста дами и опитваме да се оправим с този проблем по доста начини- специфични шампоани, други козметични артикули, постоянно измиване на косата и т. н. Но се оказва, че има доста по-лесен метод да се оправим с мазната коса- като просто не ядем някои храни и акцентираме на други. Вижте кои храни предизвикват мазна коса и кои се борят с нея:

Храни, които би трябвало да избягвате:

1. Захар

Хормоните оказват помощ да се управляват съвсем всички процеси, които се случват в тялото ни. Ето за какво е значимо да ги поддържаме в равновесие. Захарта не е артикул, който оказва помощ с това. Всъщност тя работи противоположното, като основава дисбаланс, когато става дума за хормони. Ето за какво, вместо да оказва помощ, тя подкрепя възпалителните процеси в организма и покачва равнищата на кръвната захар, насърчавайки жлезите да създават повече мазнини.

2. Рафинирани въглехидрати

Има положителни (или сложни) въглехидрати и неприятни (или прости) въглехидрати. Рафинираните въглехидрати са свързани с втората група - неприятните въглехидрати. Добър образец за рафинирана въглехидратна храна е хлябът - белият самун, направен от рафинирани зърна, е по-мек и по-пухкав от пълнозърнестия самун. Ето за какво, рафинирани зърна са зърната, които се обработват от производителите, с цел да се получава по-мек и бухнал самун.
Проблемът е, че тези въглехидрати натоварват организма ни. Този развой кара мастните жлези да свръхпроизвеждат масло и ние приключваме с лоен скалп.

3. Пържени храни

Всяка пържена храна, изключително надълбоко пържената и бързата храна, натоварва тялото ни с лой заради свръхстимулацията на мастните жлези. Маслото, което създават, покрива кожата ни, в това число и скалпа, с спомагателна лой.

Не единствено би трябвало да избягвате да консумирате тези храни, с цел да се храните по-здравословно, само че и с цел да имате по-чиста коса.

4. Млечни артикули

Колкото и необичайно да звучи, млечните артикули също могат да бъдат упреквани за производството на спомагателен себум. Това е по този начин, тъй като млечните артикули, като мляко, масло и сирене се обработват от телата ни като масла и мазнини, заради което ни оставят с мазна коса и пъпки по лицето. Също по този начин съдържат съставни елементи, свързани с непотребното количество хормон тестостерон, което също въздейства върху производството на спомагателен себум.
Следователно чаша топло, пълномаслено мляко вечер може да ви накара да се нуждаете от незабавно измиване на косата сутринта.

5. Сол

Прекомерната консумация на сол води до отичане, торбички под очите, пърхот и изцяло обезводняване на тялото. Обезводняването кара тялото да създава повече мазнини за битка с неналичието на вода. Ето за какво е значимо да обърнете внимание на потреблението на бисквити, чипс, пържени картофи и солени ядки, тъй като те съдържат непотребна сол.

От кои храни да хапвате повече:

Храни, богати на витамин B и Е

Витамините В и Е са измежду най-важните витамини за нашето тяло и коса. Те освен оказват помощ да имаме мощна и красива коса, само че и контролират производството на спомагателни масла, като по този метод вършат косата ви по-чиста. Храни като фасул, зеленчуци и плодове са богати на витамин В. Витамин Е може да се откри в листни зелени зеленчуци, слънчогледови семена и ядки.

Храни, богати на цинк

Нашето тяло се нуждае от цинк в дребни количества и този минерал не се задържа в тялото. Добрата вест е, че в случай че увеличите потреблението на богати на цинк артикули, това може да помогне за битката с производството на масло от тялото ви. Можете да си набавяте цинк с хранителни добавки, обаче, той също може да се откри в храни като овес и яйца.

Полезни мазнини

Това, че имате мазна коса, не значи, че би трябвало да спрете да ядете мазнини. Мазнините са значим детайл от вярното действие на нашите тела. Просто регулирайте потреблението на наситени и транс мазнини. Маргаринът, маслото и животинските мазнини са транс мазнини. Заменете ги с " положителни " мазнини като ядки, растителни масла и някои типове риби.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР