Мазната храна невинаги е вредна. Когато сте в планината и

...
Мазната храна невинаги е вредна. Когато сте в планината и
Коментари Харесай

Мазнините невинаги са вредни

Мазната храна не всеки път е нездравословна. Когато сте в планината и е доста студено, потреблението на едно късче масло ще ви се отрази доста добре.

В основата на храненето на доста северни нации е мазната риба. Те доста рядко страдат от атеросклероза и високо кръвно. Според експертите, това се дължи на изгодата от рибеното масло .

Мазнините са нужни за обновяването на клетките на тялото. Особено доста съединения в това отношение има в нервните тъкани и в основния мозък.

Поради тази причина неприятното хранене в ранна детска възраст нанася непоправими вреди на интелекта. При незадоволителна консумация на мазнини при учениците и допустимо нарушение на концентрацията и понижаване на триумфа .

Ако в организма на дамата липсват задоволително мазнини, цикълът ѝ може да изчезне и няма да е допустимо да зачене. Единствено с мазнини се усвояват мастноразтворимите витамини – А, Е, D, К.

 зехтин хубост препоръки Unspalsh

Витамините и мазнините са нужни за красива коса и за здрава, красива и гладка кожа. Някои мастни киселини са безусловно незаменими. Задължително би трябвало да ги получим от храната , защото човешкият организъм не е в положение самичък да ги създаде.

Такива незаменими мастни киселини се съдържат в рибата, рибеното масло, в лененото масло и в някои растителни артикули като зехтин, както и морските блага.

Мазнините са значими и за вярното образуване на тялото. При прекомерно слабите дами е допустимо разпределяне на бъбреците . Вътрешните ни мазнини като възглавница поддържат органите и амортизират ударите.

Слабите дами доста постоянно страдат от остеопороза и счупвания. Затова при незадоволителна телесна маса би трябвало всеки ден да се употребява храна, която съдържа лесноусвоими млечни и растителни мазнини.

Много е значимо каква е мазната храна, която поемаме. Ако се тъпчем с бисквити и рафинирани растителни масла , огромна изгода за здравето ни няма да има.

 средиземноморска диета Thinkstock

За най-хубави се считат тези мазнини, които не са подлагани на обработка. Това са растителните мазнини, които се съдържат в семената, мазната риба, натуралната сметана.

Избягвайте артикули с трансмазнини – те се съдържат в тестените произведения и в пълнежа за бонбони, както и в чипса, пържените картофки, крекерите и някои типове спагети за експресно подготвяне.

Когато вършиме салата, овкусявайте я със примес от олио, зехтин и царевично олио. Най-полезните мазнини са нерафинираните, студено пресовани. Ако не ви харесва усетът им, набавяйте си мазнини от маслини, авокадо и ядки.

Вижте лист със 17 мазнини, които са подобаващи за диета >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР