Mazda MX-5Историята на MX-5 е добре документирана, така че нека

...
Mazda MX-5Историята на MX-5 е добре документирана, така че нека
Коментари Харесай

Най-великите роудстъри на всички времена

Mazda MX-5

Историята на MX-5 е добре документирана, тъй че дано се спрем на няколко обстоятелството, които може би още не знаете, като стартираме с това по какъв начин MX-5 влезе в Книгата на върховете на Гинес през 2000 година като най-продавания двуместен състезателен автомобил на всички времена. Оттогава насам продажбите на модела надвишиха милион. Генезисът на MX-5 е предизвикан от автомобилния публицист Боб Хол от списание Motor Trend и двама от топ мениджърите на Mazda.

Въпреки че е японски автомобил, основан на английския Lotus Elan, MX-5 в началото е планиран в Калифорния. Той е разгласен за един от " 100-те най-хубави продукта " от списание Popular Science. И най-после, това е един от дребното серийни коли, чиито размери не са се нараснали през годините поради фокусните групи. Напротив, сегашният ND е съзнателно умален по мярка, както и планиран да бъде още по-лек от преди.

Porsche Boxster
 width=
Boxster на Porsche е един от дребното спортни коли със междинен мотор, проектирани от нулата като роудстър. Той е показан през 1996 година и 25 години по-късно към момента е мощен тук, фамозен със своята непорочност на концепцията и възвишено ръководство. Дори името му - портманто от " boxer " (като структура на двигателя) и " roadster " - ви дава да разберете, че е умислен и планиран като кабриолет. За моделната 2017 година той е преименуван на Porsche 718 Boxster.

Mercedes-Benz SL
 width=

Mercedes SL се създава от 1954 година насам. Той е планиран за американския пазар по предложение на вносителя Макс Хофман. Той е желал кавалерски гранд турър автомобил за заможните запалянковци от следвоенния взрив. Отдавна се предлага версия купе, само че същинската му форма е роудстър с мек покрив, от който лъха жанр. В актуалните си разновидности той не е изключително състезателен автомобил, само че постоянно се е предложил с мощни мотори, подобаващи за гранд туризъм, еднодневно шофиране и като занимателен, само че първокласен метод за напредване в града.

Honda S2000

 width=

Култовият типичен S2000 се създава в продължение на 10 години от Honda, в две генерации от 1999 и 2009 година Острата управляемост и високооборотният четирицилиндров мотор (със характерна мощ от 124 к.с. на литър) поддържат S2000 толкоз настоящ автомобил през днешния ден, колкото и при представянето му. Той беше директен съперник на MX-5 на Mazda. Много търсената трансформация Club Racer се оферираше в Съединени американски щати с корав покрив, до момента в който изданието Type S за японския пазар резервира мекия покрив. В Обединеното кралство модификацията GT се оферираше с мек или с преносим корав покрив.

Ferrari 812 GTS
 width=
Преди появяването на новото Ferrari 812 GTS последният сериен роудстър с предно предаване и мотор V12, който компанията създава, е 365 Daytona GTS/4 през 70-те години на предишния век. Разбира се, 812 GTS е основан на 812 Superfast, само че той е всичко, което бихте могли да желаете от роудстър на Ferrari. 6,5-литровият V12 генерира съвсем 800 конски сили; 812 GTS ще доближи 200 мили/ч със свален покрив. Въпреки това той е дисциплиниран, когато не е предизвикан, и изцяло възприема отношението на GT, каквото би трябвало да има един същински роудстър. Няма мек покрив, само че това е съвременно Ferrari, тъй че ще приемем сгъваемия корав покрив и ще се радваме, че Ferrari е проектирало 812 GTS по този начин, че да има използваемо количество багажно пространство.

BMW Z3
 width=
Сегашният Z4 е добър, само че Z3 беше най-чистият съвременен роудстър на BMW. Освен това той има комплицирана история за произхода си с начално изречение, за което може би ще желаете да се пристегнете.

Z3 е основан от Джоджи Нагашима, японски дизайнер, работещ за немската компания, с цел да даде съперник на Mazda MX-5, която, както научихме по-рано, е японска версия на английски автомобил с американски дизайн. Z3 дебютира през 1996 година и провокира доста насмешки от страна на автомобилната преса поради закръглената си осанка и анемичния 1,9-литров четирицилиндров мотор с мощ 138 к.с.

В отговор на рецензиите, той се трансформира в извънреден триумф за BMW, което продава всеки един модел от 15 000, които може да създаде през първата година. Всъщност всички бройки бяха продадени, преди да бъдат доставени. Мнозина акцентират, че триумфът му е непряк резултат от присъединяване му във кино лентата за Джеймс Бонд " Златното око ", само че това е най-вече мнение на автомобилни публицисти, които не могат да признаят, че бъркат.

Alfa Romeo Giulia Spider

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР