Mazda често прави нещата различно от повечето си конкуренти. Достатъчно

...
Mazda често прави нещата различно от повечето си конкуренти. Достатъчно
Коментари Харесай

Mazda разработва бензинов двигател, работещ като дизелов

Mazda постоянно прави нещата друго от множеството си съперници. Достатъчно е да си спомним за ванкеловия мотор, на който държаха десетилетия. Сега не престават да показват дизелови мотори в Съединени американски щати, въпреки там реномето на този вид задвижване да бе съществено накърнено, а и в никакъв случай не е било на респект. Затова не е изненада, че Mazda не се хвърля с главата напред в електрификация на гамата си, както това се случа в огромна част от другите производители. Отделен е въпросът, че дружно с Toyota оповестиха инвестиция от $1,6 милиарда в взаимен цех за произвеждане на електрически автомобили.

„ Неизбежната гибел на мотора с вътрешно горене е пресилено твърдение”, твърди Роберт Дейвис, старши вицепрезидент на Mazda в Северна Америка.

Mazda работи по EV и PHEV технология, само че Дейвис твърди, че нововъведенията в мотора с вътрешно горене също е на дневен ред.

Mazda ще показа бензинов мотор от потомство Skyactiv 2, което евентуално може да стане още през септември по време на автосалона във Франкфурт. Тази технология компресира сместа от бензин и въздух в цилиндъра, до момента в който се възпламени, вместо да се употребява свещ. Твърди се, че тази технология ще докара до понижаване на разхода на гориво с над 30% по отношение на конкурентен мотор от Skyactiv 1. Нещо повече, от много време към този момент се приказва, че Mazda ще показа модел с роторен мотор във връзка 50-ата годишнина от първия път, в който компания употребява ванкелов мотор. Това може да се случи в спортно купе, което да забележим на автосалона в Токио.

Двигателят HCCI (Homogenous Charge Compression Ignition) ще предлага работа на бензинов мотор, наподобяваща такава на дизелов. Според изданието Motoring обаче, Mazda ще продължи да употребява свещи за възпламеняване на горивото при ниски обороти, само че при „ развъртане” на по-високи обороти ще се превключва на технологията HCCI, т.е. горивото ще се възпламенява в цилиндъра.

Следващото потомство Mazda3 евентуално ще бъде първият сериен модел, оборудван с технологията. Още през 2007 година General Motors сътвори пробна версия на подобен мотор, който понижаваше разхода с към 15%.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.

Четете още:

Chevrolet Bolt е с по-голям пробег от Tesla Model S в действителни условия

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за оптимален резултат (тест драйв)

Големите играчи в Германия реализираха съглашение за избавление на дизела
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР