Майсторите на най-доброто станимашко домашно вино ще се борят за

...
Майсторите на най-доброто станимашко домашно вино ще се борят за
Коментари Харесай

1240 лв. и две 50-литрови бурета чакат в Асеновград майсторите на най-доброто домашно вино

Майсторите на най-хубавото станимашко домашно вино ще се борят за общ награден фонд от 1240 лева и две 50-литрови бурета, обезпечени от спонсори, в годишния конкурс на Община Асеновград.

От екипа на кмета доктор Емил Караиванов оповестиха, че към този момент е почнал приемът на пробите на искащите да премерят сили в състезанието „ Най-добро домашно вино – 2018 ”, като право на присъединяване имат майстори на елексира от района и „ освен от него ”. Самият общински конкурс ще се организира на 31 януари (сряда) на площад „ Академик Николай Хайтов ”, а пробите от домашните виновност от реколта-2017 ще се одобряват в градската администрация до 15 януари. само че, годишна продукция 2017 година.

 28pl4009-asenovgrad1 Ще бъде раздаден награден фонд 1240 лв. и два броя 50-литрови бурета, разпределени в три категории: червени, бели и розе виновност. При червени виновност огромната премия е 200 лева плюс 50-литрово буре, второто място носи 160 лева, а третото – 120 лева, като ще има и 4 поощрителни награди по 50 лева При белите виновност и розе вино ще се връчва единствено по една премия, като спечелилите в тези две категории ще получат по 120 лева Същата сума ще получи и носителят на премията на журито на публиката. 50-литрово буре пък е премията на производител от обитаемо място отвън Община Асеновград, до момента в който двамата му подгласници ще получат разнообразни предметни призове. За първи път ще се връчи и специфична премия „ Никола Македонски ” за произвеждане на домакински мавруд, а нейният размер е 200 лева

Най-доброто домашно вино се дефинира от дегустационна комисия от експерти от Национален институт за проучване и надзор на виновност и спиртни питиета – София, Университет по хранителни технологии – Пловдив, Изпълнителна организация по лозата и виното – София и “Винзавод ” АД – Асеновград. Осем пък са условията към участниците в състезанието, като първото от тях е да са от реколта-2017 година Вината да бъдат бистри и наляти в стъклени винени бутилки.

Производителите могат да вземат участие единствено със лични виновност. В състезанието не могат да вземат участие виновност, създадени от грозде от директни сортове, както и виновност, които са изкуствено ароматизирани. Задължително се показват сорта или сортовете, от които е създадено виното. От всяко вино, препоръчано за присъединяване в състезанието, производителят би трябвало да има най-малко 30 броя бутилки. Проби от виновността (3 бутилки) би трябвало да бъдат предоставени най-малко 15 дни преди датата на състезанието, са останалите условия към участниците в състезанието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР