Майстори-менте отново обират парите на беззащитни пенсионери. Последният засега такъв

...
Майстори-менте отново обират парите на беззащитни пенсионери. Последният засега такъв
Коментари Харесай

Майстори-менте ни обират парите с мръсен номер

Майстори-менте още веднъж обират парите на беззащитни пенсионери. Последният към този момент подобен случай е от село Росен, където има двама излъгани, един несполучлив опит и... хора в суматоха. Полицията е предизвестена, само че данните за измамниците са прекомерно нищожни.

Историята стартира в последните дни на септември с появяването на бригада юнаци, предлагащи поправки на покриви. Пръв в мрежите им се оплита уединен пенсионер - Стоян.

„ Застана някакъв чужд на вратата, споделя: " Покривът ти е за ремонт, желае улуци, а стартират дъждовете, дай да ти го поправя! ", споделя индивидът. Пуснах го, огледа. После докара още четирима. Към 10-11 часа беше. Първо желаеха 700 лв. за материали. Дадох им, докараха две връзки летви и малко бичмета и започнаха. До 18.30 часа споделиха, че са подготвени. Дотогава няколко пъти ги питах какъв брой ще коства, че може да нямам толкоз - мълчат. Накрая ми застанаха отсреща всичките - желаят 4100 лв.. Казах им, че нямам такава сума, а тарторът им отвърна, че и на 3000 са съгласни. Взеха ми 2500 лв. - толкоз имах. И предизвестиха, че след няколко дни ще се върнат за останалите пари. Заплашиха, че в случай че не им ги дам, ще се качат на къщата да изпочупят керемидите “.

Мъжът признава, че директна опасност с побой не е имало, само че държанието им подсказвало, че са подготвени да атакуван. След случилото се бил толкоз уплашен, че в уречения ден, когато тези отново се канели да идват, през целия ден не посмял да стъпи вкъщи си. Много по-късно се сетил да се обади на кмета и участъковия служител на реда. Но пък не могъл да даде съвсем никакви данни за измамниците - те прозорливо оставили колата си на разстояние, а от стрес възрастният човек даже не може да опише по какъв начин наподобяват.

За да го принудят да им даде остатъка от парите, са зарязали покрива му с неизмазани капаци. Дали има други проблеми, ще си проличи при идните превалявания.

Изнудвачите съумели да прилъжат и друга жертва - самотна жена. Пробвали се и при семейство възрастни хора. Там обаче блъснали на камък - таман почнали работа, някой се обадил на сина им, който отсъствал. Той стремително провел другари да отидат и да прогонят псевдомайсторите, преди да са нанесли непоправими вреди.

Стоян се зарича в никакъв случай повече да не пуска в къщата си непознати. Сега се чуди от кое място ще търси още пари, с цел да наеме майстори, преди зимата да му създадат първокласен ремонт на покрива.

(Текст към фотографията: Не се доверявайте на непознати за такова отговорно и скъпо нещо като ремонт на покрива)
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР