Майсторът от Бурса - Хасан Аджар, чийто бюрек беше вписан

...
Майсторът от Бурса - Хасан Аджар, чийто бюрек беше вписан
Коментари Харесай

Турски майстор рекордьор изпрати бюрек на Путин

Майсторът от Бурса - Хасан Аджар, чийто бюрек беше вписан в Книгата с върховете на Гинес, изпрати изпечена от него обичайната турска баница на президента на Русия Владимир Путин. Поводът е началото на доставките на детайли от зенитно-ракетния комплекс С-400, заяви РИА " Новости ".

Аджар попада в Книгата на Гинес през 2012 година за изпечен максимален бюрек с дължина 2023 метра.

" Както бях заречен, адресирам своята баница на съветския президент Владимир Путин в Кремъл. Акцията на ресторанта ни събра доста хора, които пристигнаха да я видят “, показа пекарят.

Сътрудниците на компанията транспортьор, извикани да вземат пратката, били изумени от адреса и името на получателя. Първоначално не повярвали, само че след това споделили, че не помнят да се е случвало сходно нещо по-рано. Даже предложили специфична опаковка за този пакет.

Пекарят е уверен, че бюрекът ще бъде доставен на Путин колкото е допустимо по-бързо и му пожела добър вкус.

Договорът за доставка на противовъздушни ракетни системи С-400 на стойност 2,5 милиарда $ е подписан през 2017 година Част от сумата Турция ще заплати сама, а останалото ще бъде за сметка на заема от Русия.

Според вицепремиера на страната Юрий Борисов договорът планува варианти след осъществяването на главната част от доставката. Закупуването на най-новата съветска система за противоракетна защита С-400 провокира интернационален скандал сред Турция и Съединени американски щати. Америка упорства страната да се откаже от договорката и в подмяна на това да придобие техния комплекс Patriot. Вашингтон не изключва опцията да задържи или въобще да анулира продажбата на новите изтребители Ф-35, само че Турция не се съгласи на никакви отстъпки. След срещата на върха на водачите на Г-20 в Осака връзките сред Съединени американски щати и Турция малко се разведриха, съобщи министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР