Майсторът на анимацията Тео Ушев ще води мастър клас на

...
Майсторът на анимацията Тео Ушев ще води мастър клас на
Коментари Харесай

Тео Ушев с мастър клас на феста за късометражен филм във Франция

Майсторът на анимацията Тео Ушев ще води мастър клас на 41-вия интернационален фестивал на късометражния филм в Клермон Феран, Франция.

Българинът, който в актива си има номинация за „ Оскар “, ще дава препоръки на запалянковци в компанията на различен аниматор - Патрик Бушар.

Тазгодишното издание на фестивала е отдадено на разнообразието на канадското кино и ще започва в петък. Посредством 6 стратегии и 38 ленти форумът ще показа най-хубавото, което е основано от канадското късометражно кино през последните две десетилетия.

"Човек е податлив да мисли, че това кино припомня американското. Канадското късометражно кино обаче има изключително човешко измерение, обвързвано с културата. ", съобщи програматорката на ретроспективата Жули Русон.

Зрителите ще имат опция да видят първите късометражни филми на известни режисьори, измежду които Дени Вилньов, станал прочут с игралните си филми "Блейд Рънър 2 ", "Първи контакт " и "Сикарио ", и Жан-Марк Вале, снимал "Клубът на купувачите от Далас ".

Общо 9300 ленти 163 кино лентата от 62 страни минаха селекцията и ще бъдат показани в три конкурсни стратегии на фестивала, който ще продължи до 9 февруари.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР