Майското време ще е типично за месеца, температурите се нормализираха

...
Майското време ще е типично за месеца, температурите се нормализираха
Коментари Харесай

Синоптик: Времето за май ще е динамично, няма да е толкова топло, колкото през април

Майското време ще е типично за месеца, температурите се възстановиха и няма да са по този начин високи, както бяха през април. Това нормализиране е съпроводено с превалявания в някои региони, сподели дежурният синоптик от Българска академия на науките Анастасия Стойчева в утринния блок на Българска национална телевизия.

В преобладаващата част на дните повече превалявания ще има в Западна България. Най-често температурите ще са сред 18 и 23 градуса. Започна и сезонът на градушките, само че те няма да са всеобщи, а с местен темперамент, предвижда тя.

Засега нещата на Балканите се поуспокояват в температурен проект. Вероятността за превалявания над 10 л/кв. м. е по-висока в сряда, четвъртък и почивните дни. Най-значителни ще са валежите в Рило-Родопската област. В събота и неделя краткотрайни превалявания се чакат в Югозападна България, само че това не значи, че няма да има слънчеви часове. Времето през месеца ще бъде динамично, добави Стойчева.

Ще има дни от второто десетдневие на месеца, когато ще има по-високи температури - към 30 градуса. Температурата на морската вода към този момент доближи 17-18 градуса. Има възможност в четвъртък за по-значителни превалявания и кодове за предизвестия, разяснява синоптикът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР