Майорка нанеси не просто загуба, а разгромна такава на Валенсия

...
Майорка нанеси не просто загуба, а разгромна такава на Валенсия
Коментари Харесай

Майорка разгроми Валенсия за първа победа от 2 месеца насам

Майорка нанеси не просто загуба, а разгромна такава на Валенсия с 4:1 на едноименния остров в мач от 20-ия кръг на Примера Дивисион. Гостите нямаха загуба в пет следващи дуела в Ла Лига, само че през днешния ден бяха върнати на земята по жесток метод от един от най-неубедителните тимове този сезон. Последната победа на Майорка бе на 10 ноември, след което бяха взели единствено 1 точка от шест дуела.

Островитяните съкрушиха противника още през първото полувреме с три безответни гола. В 7-ата централният защитник - Антонио Раийо бе прецизен с глава след центриране от фаул. След това пристигна мощният интервал на Анте Будимир, който заби две попадения - в 22-ата и в 41-вата минути.

Впоследствие мачът се доиграваше, а капитанът на Валенсия - Даниел Парехо изпусна нервите си и бе изпъден още в 51-вата минута, поради което няма да против Барселона в идващия кръг. В 80-ата минута Даниел Родригес повиши на 4:0, само че незабавно по-късно Феран Торес (82’) вкара почетното попадение.

С този триумф Майорка се отдалечи на 3 точки от зоната изпадащите. “Прилепите” пък са седми на точка от Реал Сосиедад и топ 6.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР