Майор Иларион Иларионов и майор Митьо Митев изпълниха полет за

...
Майор Иларион Иларионов и майор Митьо Митев изпълниха полет за
Коментари Харесай

Още един български МиГ-29, ремонтиран с двигател от Полша, е готов да лети

" Майор Иларион Иларионов и майор Митьо Митев извършиха полет за инспекция на работата на самолетните системи и моторите в целия височинно-скоростен диапазон на самолета, при което отклонения от техническите условия не бяха установени. В резултат на това е възобновена летателната валидност на още един аероплан МиГ-29 за потребностите на българските Военновъздушни сили ", прибавят от Военновъздушни сили.

" Очаквам да има облитане на материални елементи и още един изтребител МиГ-29 да влезе в строя с двата мотора, които страната ни получи от Полша ", сподели в средата на май служебният министър на защитата Димитър Стоянов по време на парламентарния надзор.

България получи по един самолетен мотор за МиГ-29 от Полша в края на март и средата на май. Още през януари Стоянов заяви, че два мотора за МиГ-29 ще дойдат от Полша.



Изтребителите МиГ-29 могат да летят още много време според от това дали ги поддържаме, сподели през февруари в изявление за Българска телеграфна агенция командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден военачалник Николай Русев.

" Ако имаме опция да ги поддържаме - изтребителите ще летят. Ако се окаже, че не може да доставим нужните аварийни елементи, което в последно време е реалност, ще спрат скоро. Много е значимо дали ще съумеем да доставим аварийни елементи. Самолетите имат запас, само че събитията през последната година демонстрираха, че поддръжката ще става все по-трудна ", изясни той. Командирът добави, че МиГ-29 могат да продължат да бъдат употребявани до 2029 - 2030 година, в случай че има аварийни елементи за тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР