Маймунки куражлии са предотвратили опита на умели обирджии да ги

...
Маймунки куражлии са предотвратили опита на умели обирджии да ги
Коментари Харесай

Маймуни осуетиха опит да бъдат похитени

Маймунки куражлии са предотвратили опита на умели обирджии да ги похитят от ограждението им в зоопарк в Нова Зеландия, написа в. “Дейли експрес”.

Дребните примати от тип Боливийски саймири са хапали и драскали похитителите си, като по този начин освен са осуетили желанията им, само че и са дали евентуални насоки на полицията да ги разпознава, в случай че някой от тях потърси здравна помощ.

Въпреки че тежат по-малко от пакет захар, маймуните от този тип са считани за куражлии и са еволюирали да се отбраняват даже от най-смъртоносните си врагове – отровни змии и грабливи птици.

С шумните си писъци, острите си зъби и практиката си да се “ароматизират” със личната си урина, евентуалните жертви евентуално са изненадали похитителите, проникнали в ограждението им в зоопарка в Уелингтън.

Няколко маймунки са потърпевши леко при нападението, само че всички са оживели.

Заради възходящата си известност като домашни любимци приматите към този момент имат цена, както в естествена среда, по този начин и в плен, и колекционери и зоопаркове по света постоянно стават обект на незаконни планове.

“В случая обаче крадците са се сблъскали с много неприятелски среднощен банкет. Леките пострадвания, които са получили няколко от маймунките свидетелстват, че са били сграбчени, само че са съумели да се защитят. Боливийските саймири са дребни храбреци и не долюбват непознати хора. Очевидно е, че са се борили самоуверено против опита да бъдат похитени”, споделя директорката на зоопарка Карън Файфийлд.

Служителите към момента недоумяват на кого е хрумнало да краде Боливийски саймири, защото маймуните от този тип са необятно публикувани. Начинът обаче, по който крадците са проникнали в обителта им, свидетелства, че опитът е бил усърдно премислен, а не е дело на пияни шегобийци.

Иронията в тази ситуация е, че с цел да стигнат до Боливийските саймири, похитителите са минали през ограждението на маймуните от типа Златист лъвски тамарин – една от най-ценните плячки за крадците на животни.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР