Маймуни, заразени с новия коронавирус, са били защитени от реинфекция

...
Маймуни, заразени с новия коронавирус, са били защитени от реинфекция
Коментари Харесай

Китайски учени с интересно откритие за коронавируса

Маймуни, инфектирани с новия ковид, са били предпазени от реинфекция до 28 дни по-късно. Това демонстрира китайско изследване, оповестено в списание Science. Докато маймуните са показали първичен имунитет, към момента не е ясно какъв брой дълго ще продължи той при хората - ще е належащо да се изчакат месеци или даже години, с цел да се знае дали милионите инфектирани при започване на пандемията са предпазени от наново заразяване, настояват китайските учени.

Изследователите от Пекинския медицински лицей направиха опит с макаци - постоянно употребявани при медицински опити поради приликите им с хората, с цел да открият дали имат кратковременен имунитет към вируса, прецизира БГНЕС.

Шест маймуни са били инфектирани с доза от вируса SARS-CoV-2. Те са развили леки до умерени признаци и им е лишило към две седмици, с цел да се възстановят изцяло. 28 дни след първата зараза четири от шестте маймуни са получили още една доза вирус, само че този път, макар късото повишение на температурата, те не са посочили признаци на наново заразяване, пишат създателите на проучването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР