Маймуни саймири в Лондонския зоопарк се разхлаждат в горещините със

...
Маймуни саймири в Лондонския зоопарк се разхлаждат в горещините със
Коментари Харесай

Маймуни се разхлаждат с ледени лакомства в горещините

Маймуни саймири в Лондонския зоопарк се разхлаждат в горещините със специфични ледени изкушения - блокчета от замразен плодов чай с заряд от ядки и семена, откакто температурите в английската столица доближиха 36 градуса Целзий , написа в. " Дейли остарял ".

Кадри, публикувани от зоопарка, демонстрират по какъв начин разчувстваните примати се любуват на специфичните лакомства в ограждението си, като посред им не липсват " пререкания " за най-апетитните ледени хапки.

" По време на горещините чиновниците ни оферират разхлаждащи лакомства от замразен плодов чай, ядки и семена на нашите животни. Освен че се охлаждат, маймуните усъвършенстват и уменията си за търсене и надушване на храна ", споделя ръководителя на бранш " Примати " Даниъл Саймъндс.

Саймирите са всеядни, като главно се хранят с плодове и инсекти. По-рядко представителите на този жанр маймуни се гощават със семена, листа, цветя, цветни пъпки, ядки и яйца.
 
ICYMI: Black-capped squirrel monkeys at London Zoo enjoy their ice candies
— Reuters (@Reuters)

Саймирите живеят до 15 години в естествена среда и до 20 години в плен.

Откакто е качено, видеото с леденото пиршество на " сладурите ", както ги назовават консуматори на обществените медии, е гледано над 6400 пъти в Туитър и Facebook.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР