Майкрософт съобщи за хакерски атаки срещу мозъчни тръстове, които са

...
Майкрософт съобщи за хакерски атаки срещу мозъчни тръстове, които са
Коментари Харесай

Руски хакери ударили европейски мозъчни тръстове

" Майкрософт " заяви за хакерски офанзиви против мозъчни тръстове, които са близки до политиката на Европейския съюз, в това число Съветът за външни връзки на Германия, Институт " Аспен " и Германски фонд Маршал, осведоми " Политико ".

Общо 104 профила са били атакувани от хакери сред септември и декември 2018 година Профилите принадлежат на хора в тези три организации в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия.

Компанията е " уверена, че доста от тези офанзиви са дело на група, която се назовава Strontium ". Има се поради хакерската група, която е по-добре известна с името Fancy Bear. Тя се свързва с Главното разследващо ръководство на Русия.

Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против двама сътрудници на съветското военно разузнаване през октомври 2018 година за офанзиви против Националния комитет на Демократическата партия на президентските избори през 2016 година Наскоро Англия и Холандия също упрекнаха групата в хакерски офанзиви.

От " Майкрософт " разясняват, че засегнатите тръстове постоянно взаимодействат с политици и партии, което значи, че хакерите могат да се снабдят с сензитивна информация.

Технологичната компания употребява известието да разгласи, че уголемява услугата си за отбрана AccountGuard до още 12 европейски страни, с цел да помогне на политиците да се защитят от хакерски атаки. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР