Майкрософт представи редица интелигентни инструменти и технологии за сигурност, които

...
Майкрософт представи редица интелигентни инструменти и технологии за сигурност, които
Коментари Харесай

Майкрософт представи редица иновативни бизнес решения за защита

Майкрософт показа редица интелигентни принадлежности и технологии за сигурност, които да оказват помощ на корпорациите да защитят по-лесно данните и мрежите си против най-големите кибер закани сега, както и да се оправят с офанзиви, ориентирани към интернет на нещата (IoT) и крайните устройства.
Новите решения се базират на дългогодишните старания на Майкрософт за създаване на нововъведения, които разрешават на потребителите да защитят необятни екосистеми против кибер офанзиви – от облака до крайните устройства.

„ Опустошителните кибер офанзиви от миналата година демонстрираха, че заканите се развиват и стават още по-сериозни. Иновациите в софтуерния бранш би трябвало да се ускорят, с цел да отговорят на тези закани за сигурността. Днешните стъпки са достижение в региона на сигурността, освен за облака, а и за милиардите нови устройства, които работят в международните компютърни мрежи“, разяснява президентът на Майкрософт Брад Смит.
Azure Sphere
Майкрософт употребява силата на интелигентния облак, с цел да отговори на заканите, ориентирани към нов клас свързани устройства, които употребяват чип, наименуван микроконтролер (MCU). На световния пазара годишно излизат близо 9 милиарда нови устройства, основани на MCU – от играчки и домашен уреди до индустриално съоръжение. За да отбрани това ново потомство свързани устройства Майкрософт вкарва Azure Sphere – първата по рода си платформа за основаване на висококачествени свързани MCU устройства.
Microsoft 365 Intelligent Security Solutions
С развиването на кибер заканите фирмите все по-често разчитат на принадлежности и решения за отбрана, които са основани на облачни технологии. В тази връзка Майкрософт показва редица интелигентни функционалности за сигурност за корпоративното облачно решение Microsoft 356, които целят да дават на ИТ експертите принадлежности за по-лесно ръководство на сигурността в облачните платформи. Решенията включват:
Разширени принадлежности за попречване на закани
За да помогне на екипите да бъдат готови за евентуални закани, Майкрософт показва решенията Secure Score и Attack Simulator. Secure Score улеснява бизнес организациите да вземат вярно решение по какъв начин да защитят потребителите, данните устройствата си, като прави оценка на риска изготвя общ рейтинг на сигурността. Решението разрешава на организациите да съпоставят резултатите си с други с сходни профили, с помощта на вграденото машинно образование. Attack Simulator, част от Office 365 Threat Intelligence, разрешава на екипите за сигурност да извършват симулирани офанзиви – в това число ransomware и phishing акции – с цел да ревизират реакциите на своите чиновници и да усъвършенстват настройките им за сигурност.
  Автоматизирано разкриване и премахване на закани
Защитата на Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) работи интегрирано с Microsoft 365, предоставяйки отбрана от закани в Office 365, Windows и Azure. Благодарение на изкуствения разсъдък и машинното образование, Windows Defender ATP автоматизирано открива и отстранява евентуални закани.
По-активно партньорство за интегрирани потребителски решения
Инструментите за машинно образование са толкоз положителни, колкото данните, които получават. Продуктите за сигурност на Microsoft черпят информация от трилиони разнообразни сигнали, които се вписват в Microsoft Intelligent Security Graph. Майксрософт показва нов програмен интерфейс (API) за свързване на Microsoft Intelligent Security Graph основани артикули със сигнали от решения, създадени от консуматори и софтуерни сътрудници, за правене на по-точни данни за евентуални закани.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР