Майкрософт (Microsoft Corp.) обяви в сряда решението си да разшири

...
Майкрософт (Microsoft Corp.) обяви в сряда решението си да разшири
Коментари Харесай

Майкрософт разширява услугите за сигурност срещу кибератаки на изборите за Европарламент


" Майкрософт " (Microsoft Corp.) разгласи в сряда решението си да разшири своята система за сигурност AccountGuard до дванадесет нови пазара в Европа. Причината е заплахата от киберзаплахи преди идните избори за Европейски парламент. Microsoft AccountGuard е нова софтуерна услуга за сигурност, предлагана без спомагателни разноски за клиентите в политическото пространство. Услугата е предопределена да помогне на тези високо целенасочени клиенти да се предпазят от закани за киберсигурността, съобщи БНР.

Технологичният колос съобщи, че услугата ще бъде предоставяна гратис на политически претенденти, партии и офиси за акции във Франция, Германия, Швеция, Дания, Нидерландия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия, Словакия и Испания.

" Вярваме, че е извънредно значимо организациите, подкрепящи демократичния развой, да имат достъп до най-съвременната отбрана на киберсигурността и да продължим да следим напъните на страни и на други да се пробват да въздействат на демократичните избори по света, в това число и в Европа ", се показва в блога на " Майкрософт ".

Компанията акцентира, че е взела това решение, откакто някои европейски водачи предизвестиха, че чакат политическите институции на континента да продължат да бъдат атакувани от хакери през 2019-а година. " Майкрософт " добави, че неотдавна е разкрила опит за офанзиви против " демократични институции в Европа ", в това число освен във връзка с политически акции, само че и на " мозъчни тръстове и организации с нестопанска цел, работещи по тематики, свързани с демокрацията, изборната интеграция и публичната политика ".

" Майкрософт " показва, че е разкрила сходни опити за хакерски атаки сред септември и декември 2018-а годна, които са били ориентирани против чиновници на Германския съвет за външни връзки и европейски офиси на Института " Аспен " и на Германския фонд " Маршал ", оповестиха от компанията в своя блог.

Агенция Ройтерс уточни, че от " Майкрософт " настояват, че доста от офанзивите са пристигнали от група, наречена " Стронций " (Strontium), която компанията преди този момент е свързала с съветското държавно управление. Stroncium - една от най-старите кибершпионски групи в света, също по този начин е наричана APT 28, Fancy Bear, Sofancy и Pawn Storm от редица компании за сигурност и от държавни чиновници. Според компанията за киберсигурност CrowdStrike групата може да бъде обвързвана с съветската военна разследваща организация ГРУ.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР