Майките от „Системата ни убива” поискаха оставката на социалния министър

...
Майките от „Системата ни убива” поискаха оставката на социалния министър
Коментари Харесай

Ден 111: Майките поискаха оставката на Сачева

Майките от „ Системата ни убива” желаеха оставката на обществения министър Деница Сачева в 111-ата вечер на митинги в столицата, съобщи Българското национално радио.

Те сложиха жалейки върху постройките на Народното събрание, Министерския съвет и Министерството на труда и обществената политика.

Снощи митингът, на който се отслужи панихида и организира факелно шествие, бе за децата на България, обясниха от " Системата ни убива ".

Факелното шествие в памет на умрелите деца поради неналичието на грижи от институциите стигна до Съдебната палата и завърши пред общественото министерство.

По-рано отец Йоан отслужи панихида за починалите в домове деца. Протестиращи от самодейността споделиха, че държавната система убива децата и през днешния ден.

" Могилино е живо и през днешния ден деца умират от апетит ", обявиха стачкуващи и прибавиха, че домове на ужасите има и през днешния ден.

След панихидата хората, със запалени факли се насочиха към Съдебната палата, с цел да потърсят отговорност от основния прокурор.

Според тях актуалният обвинител номер едно, а също и неговите прародители, не са се отнесли съществено към сигналите за такива случаи и не са ги разследвали с нужната съвестност.

По-рано през вчерашния ден от МТСП обявиха, че всички домове за деца с увреждания бяха закрити още през 2015 година

" Всички изведени от тях деца са настанени в обществени услуги с близка до фамилната среда, където получават грижи по отношение на самостоятелните си потребности. Това е обществено наличен и елементарно проверим факт, който опровергава популяризираните неистини за „ грубо и редовно ликвидиране на децата с увреждания “, обявиха в позиция от МТСП.

Същевременно пред постройката на президентството за 111-и път се събраха участниците в антиправителствения митинг с претенции за оставката на премиера и основния прокурор. В изказванията нощес централна тематика беше бюджет 2021. Осъдено беше влизането в недостиг от 10 милиарда лв. общо за тази и идната година.

Участниците в антиправителствения митинг блокираха Орлов мост. Те изминаха обичайния си маршрут до там от региона на президентството и Народното събрание, добави Българското национално радио.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР