Майките от инициативата Системата ни убива планират преместването на палатковия

...
Майките от инициативата Системата ни убива планират преместването на палатковия
Коментари Харесай

Майките местят палатките пред здравното министерство

Майките от самодейността " Системата ни убива " възнамеряват преместването на палатковия лагер от пространството до Народното събрание пред здравното министерство, където ще упорстват за промяна в ТЕЛК. Това ще се случи откакто депутатите одобрят законите за хората с увреждания и за персоналната помощ на второ четене, разгласи Вера Иванова.

Днес в палатковия лагер на майките пристигна общественият министър Бисер Петков, с цел да им заяви, че законът за хората с увреждания е утвърден от държавното управление, а в петък ще бъде импортиран за разглеждане от Народното събрание.

След като една майка показа, че от ТЕЛК са понижили % на увреждане на нейното дете с киста в мозъка, Вера Иванова се обърна към нея по този начин: " Начинът е с митинги. Елате и протестирайте с нас, ние от март ще бъдем пред здравното министерство поради ТЕЛК ".

Майките посрещнаха обществения министър Бисер Петков, който им заяви за гласуването на закона за хората с увреждания и идното му внасяне в Народното събрание. " Надявам се, че и в Народното събрание, както беше декларирано, тези законопроекти ще се гледат предпочитано ", сподели той, съобщи Дарик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР