Майките на деца с увреждания започват серия от масови протести

...
Майките на деца с увреждания започват серия от масови протести
Коментари Харесай

Системата ни убива - майките на деца с увреждания започват нови масови протести

Майките на деца с увреждания стартират серия от всеобщи митинги в цялата страна. Те са под наслов " Системата ни УБИВА - Системата е блокирала ".

Първите митинги са планувани за идващия вторник, 2-ри октомври. Освен в столицата са планувани акции във Враца, Пазарджик, Силистра и Стара Загора.

Майките на децата с увреждания упорстват за незабавни промени в обществената система, опазването на здравето, образованието и правосъдната власт.

Ето и информацията за събитието във фейсбук страницата на уредниците: 

" Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната И ВЪВ ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ДА съдебна експертиза РЪКОВОДЯ ОТ ИНТЕРЕСИТЕ НА НАРОДА. Заклех се. "
Това е клетвата, която националните представители; президента и вицепрезидента; и членовете на Министерски съвет, поставят преди встъпването си в служба.

120 дни пред Народното събрание стои опъната палатка на протестна самодейност „ Системата ни УБИВА “. За 120 дни сходни палатки се опънаха в цялата страна. 120 дни майки на деца с увреждания се надяват да бъдат чути и разбрани от хората, заклели се да се управляват от ползите на народа си…

120 дни и едвам 10-ина народни представители пристигнаха да поговорят с нас. За 120 дни наблюдавахме едно ловко „ туптене на топката “ – отсрочване във времето и размотаване с концепцията да се откажем, да загубим сила и митинга ни да отшуми.

За 120 дни ние не се продадохме, не позволихме митинга ни да бъде яхнат, не се отказахме … и няма да се откажем.

Защото ние желаеме РЕФОРМИ!
Реформи в обществената система!
Реформи в системата на опазването на здравето!
Реформи в просветителната система!
Реформи в правосъдната с система!

И желаеме тези промени да стартират в този момент!
Искаме да се спре с „ тупкането на топката “ и да се постави завършек на този безконечен „ Преход “.

Системата десетилетия наред угнетява най-беззащитната част на обществото ни – хората с увреждания. Системата ощетява и съгражданите ни, които нямата допир с хора с увреждания, тъй като когато една система не работи за най-слабия, тя-просто не работи. А системата се финансира от нашият труд – нашите налози. Системата е КОРУМПИРАНА и отхвърля всевъзможни промени, тъй като с промените ще „ секне кранчето “ - ще се пресече корупцията.

Системата ни изправи до стената. Нас, майките на деца с увреждания – безусловно! И ни направи мощни. И ни направи смели. Ние не можем да се откажем от битката за промените. Без тях децата ни ще загинат!

Започваме серия от митинги до реализиране на ВСИЧКИ РЕФОРМИ!
На 02.10.2018 година организираме първият от тези митинги с искане за осъществяване на препоръчаните от нас промени в обществената система!

Ние, майките, търсим поддръжка от ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО! Вярваме, че в България има такова!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР