Майките на деца с увреждания за пореден път изплашиха властта

...
Майките на деца с увреждания за пореден път изплашиха властта
Коментари Харесай

От майките се уплашихте, мачовци на конци!

Майките на деца с увреждания за следващ път изплашиха властта до гибел. Техните угрижени лица, волята им да отстояват правата си и да показват лъжите на ръководството, смущават извънредно мачовците във властта. На собствен ред полицията предприе несъответстващи дейности, очевидно разпоредени от началството, което пък плонжира пре мачовците... Жалка картинка.
Някакъв Будинов, народен представител от ГЕРБ, обясняваше по бТВ, че министър председателят Борисов не се криел, а „ работи непрестанно “, обикаляйки страната. Будинов нахока протестиращите и се хвърли в с жар и плам да популяризира какви културни събития се провеждат в Банкя.

Будинов е явен. Сачета, Дончев и другите - също. Но Борисов за какво разчита на сходни „ обикновени частици “ да го спасят? Ако министър председателят вярваше най-малко на 10% на рекламираните от самия него достижения на ръководството, щеше да отиде при майките, да вземем за пример, и да поговори с тях. Не отива и при протестиращите, тъй като го е боязън от въпросите. От тези въпроси, които обслужващите властта медии не му задават.

А те са:

1. Защо за 11 години ръководство на ГЕРБ България не е мръднала нагоре от дъното най-малко по един индикатор за качеството на живот?

2. Защо сме последни по приходи, качество на опазването на здравето, господство на закона, задгранични вложения, Брутният вътрешен продукт и прочие?

3. Защо сме първи по корупция, смъртност, неначетеност, произшествия, сива стопанска система и прочие?

4. Защо той и екс финансовият министър Горанов са позволили страната да бъде ощетена от невнесени над 700 млн. лв. от хазартни компании?

5. Защо властта се е сраснала с политико-мафиотски кръгове, а цели институции не противодейства на това, а спомагат?

6. Защо не дава пояснение за записите и видиеата, които са с потвърдена достоверност, обезпечена от лецинзирани и международно приети лаборатории?

7. Защо подозренията за обязаност с кръга Пеевски-Доган се ускоряват с всеки изминат ден, вместо да бъдат опровергани с обстоятелства? Отказът да се проверява загиването на Булгартабак е подобен образец. И не е единствено работа на прокуратурата, само че и на десетките органи към изпълнителната власт, да се заемат с този въпрос.

8. Защо държавното управление си затвара очите пред пладнешкото плячкосване активите на фалираната КТБ?

9. Защо не реагира на очевидната кражба на близо 1 милиард през договорката за продажбата на Виваком, за което огромна помощ оказва КПКОНПИ?

10. Защо държавното управление не проверява загробващите контракти на НКЖИ и Топлоелектрическа централа „ Марица-изток 2 “ през последните години в интерес на частни компании, част о които свързани с Пеевски? Стотици милиони са потънали там.

11. Кой и по кое време ще изясни, къде са отпуснатите 500 милиона за поправки на язовири?

12. Кой ще даде отговор за ремонтите на магистрални сектори, които са открити единствено преди месеци?

13. Защо към този момент над 10 години няма електронно държавно управление, в което са налети милиарди?

14. Защо няма промени в Министерство на вътрешните работи и ведомството продължава да е повече обществена организация за обезпечаване на гласове и поддръжка за ръководството?

15. Защо няма бистрота на ръководството и публичните поръчки?

Това са единствено част от въпросите, които карат властимащите мачовци да се крият.

Затова протестиращите, майките от „ Системата ни убива “ и всички инакомислещи са представяни като врагове на „ законно определената власт “. Била е законно определена, от дълго време е нелегално функционираща мафиотско-прокурорска тирания. Повтаряните опорки и клишета, че ръководството е демократично и дружно с държавното обвиняване се бори против корупцията по високите етажи, единствено прави нещата още по-цинични и гротескни.

Само с оставки няма да се мине. Ще има следствия и съд. Тази мисъл сковава от боязън мощните на дуня, тъй като знаят какви са ги правили.

Дори куклите на конци са по-малко противни от картонените мачовци на конци.

Д-р Димитър Попкутуев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР