Майките на деца с увреждания ще бойкотират днешното заседание на

...
Майките на деца с увреждания ще бойкотират днешното заседание на
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания бойкотират работната група, подготвяща новия закон

Майките на деца с увреждания ще бойкотират днешното з аседание на работната група, която приготвя новия закон за хората с увреждани я. Причината е в директното преписване на текстове от сегашния закон в бъдещия подобен, против които майките стачкуват от години.
 

В петък уредниците на палатковия лагер в София оповестиха, че поради " копи-пейст " политиката на институциите отхвърлят да участват на оставащите до края на месеца работни срещи по законопроекта и стартират подготовка на огромен митинг, който да се състои на 1-ви октомври - срокът, който те сложиха за внасянето на трите значими законопроекта, свързани с хората с увреждания.

Майките попитаха ръководещите какво от техните оферти е било признато да влезе в новия закон, откакто те упорствали оценяването на уврежданията и на потребностите на даден човек да се извади от Агенцията за обществено подкрепяне, а в проектозакона е заложено същото остаряло състояние. Като образец те дадоха и плануваното присъединяване на национално представителните организации на хората с увреждания в ръководството на политиките , заложени в законопроекта.

Преди няколко седмици п ротестиращите майки желаеха от премиера Бойко Борисов да спре субсидирането на тези организации и да анулира националното им посланичество, както и да показа доклад за изразходваните досега пари за хората с увреждания от бюджетите на всички държавни институции. В днешното съвещание на работната група към общественото министерство ще взе участие омбудсманът Мая Манолова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР