Майките на деца с увреждания пристигнаха в парламента, за да

...
Майките на деца с увреждания пристигнаха в парламента, за да
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания на среща с ГЕРБ в парламента

Майките на деца с увреждания дойдоха в Народното събрание, с цел да се срещнат с представители на ГЕРБ. Срещата се организира по време на разискването на бюджета на страната за 2019 г. 
 Борисов се ядоса на депутатите, че са разделили парите за децата с увреждания  Майките на деца с увреждания на среща с Бисер Петков и Бойко Борисов
На срещата участва и омбудсманът Мая Манолова. 

Срещата се организира в стаята на ГЕРБ в Народното събрание, като на нея участват ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова и зам.-председателят на комисията Светлана Ангелова. 

Вчера майките бяха на незабавна среща с премиера Бойко Борисов заради острата им реакция за това, че не са планувани задоволително финансови средства за дейностите в Закона за персоналната помощ, а плануваните за това пари не са записани в вярното перо от бюджета. 

Заради недоволството им плануваните в бюджета 71,5 млн. лв. за Закона за персоналната помощ бяха трансферирани към бюджета на общественото министерство. Освен това депутатите се съгласиха да преразгледат текстовете в Закона. 

Социалната комисия ще гласоподава на второ четене на следващия ден Закона за персоналната помощ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР