Майките на деца с увреждания отново се връщат до Народното

...
Майките на деца с увреждания отново се връщат до Народното
Коментари Харесай

Протестиращите майки отново върнаха лагера си до парламента

Майките на деца с увреждания още веднъж се връщат до Народното събрание с палатките си, съобщи Българска национална телевизия.

Решението си протестиращите оповестиха след 12-часовата обсада на кръстовището пред Министерския съвет. Майките останаха през цяла нощ там с 28 палатки - знак на поддръжката към всяка една област в страната.

„ Показахме, че имаме мощ да стоим и да отстояваме това, което желаеме. То не се е трансформирало през годините. Искаме промяната да бъде доведена до край “, сподели Мая Стоицева, майка на дете с увреждания. Друга майка, Весела Одажиева, съобщи, че „ към този момент подвигаме палатките, само че идващия път ще бъдем тук с още по-голяма мощ. Можем да създадем град на майките и министър председателят, в случай че в този момент не ни обръща внимание, тогава просто няма да има от кое място да мине от палатки “.

Днес се чака Националният съвет за интеграция на хората с увреждания да прегледа Закона за хората с увреждания. След това той ще бъде разискван в Тристранния съвет и в Министерския съвет, с цел да стигне в период до Народното събрание.

Припомняме, че макар подписаният по-рано проект със периоди за приемането на новите закони за персоналната помощ и за хората с увреждания, майките заявиха, че митингът продължава и ще упорстват настояванията им да бъдат признати от депутатите. Управляващите поеха и политически ангажимент доникъде на декември двата законопроекта - за персоналната помощ и за хората с увреждания - да бъдат признати в пакет от Народното събрание. На 17-и октомври се чака държавното управление да утвърди и внесе в Народното събрание оспорвания досега Закон за хората с увреждания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР