Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест пред

...
Майките на деца с увреждания отново излязоха на протест пред
Коментари Харесай

Валери Симеонов вижда в протестите срещу него намеса в парламентарната демокрация

Майките на деца с увреждания още веднъж излязоха на митинг пред Народното събрание. Недоволството на организацията "Системата ни убива " е подбудено от избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. Протестиращите желаят оставката му, както и оставките на всички, които са го подкрепили за поста.

Майките споделиха, че са афектирани от назначението, откакто предходната година той ги назова "Кресливи дами с сякаш заболели деца ". Тогава след серия от митинги се стигна до оставката му като вицепремиер. "Обиждат ни народните представители, наскърбява ни назначението на Валери Симеонов. Децата ни към момента помнят гаврата, която той си направи с техните увреждания. Ние пазиме достойнството на децата си, а в този момент се надяваме обществото да ни поддържа и да не остави нашите деца да се борят за правдивост в тази държава”, съобщи Вера Иванова.

По думите на майките държавното управление не си е научило урока за една година. Те се заканиха, че и този път митингите ще бъдат продължителни. В понеделник възнамеряват и автошествие.

Според Валери Симеонов този пост се поставя на "Обединени патриоти ". Той добави, че не се е издигнал самичък, а неговото име е пристигнало като предложение от неговата парламентарна група. "Правото на група "Обединени патриоти " на зам.-председател е неоспоримо. То е и в съгласие с всички останали групи. Този пост 4 месеца стои безработен, с решение на групата съм избран аз да го заема. Това, че някой стачкува, си е негово право”, уточни Симеонов. Той вижда в демонстрациите "намеса в разпоредбите и реда в Народното събрание ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР